Translate

сряда, 9 април 2014 г.

10% от децата във Великобритания не знаят на коя планета живеят



и не могат да отговорят на редица прости въпроси. Едно на всеки десет деца твърди, че квадратът има повече от четири страни, 5% вярват, че страните на триъгълника са само две, а една трета от тях смятат, че бъбреците се намират в главата.
Допитване, направено по поръчка на "CBeebies Land", разкрива, че британчетата, които не знаят, че живеят на Земята, смятат, че обитават Марс, Сатурн или планетата Великобритания, пише в. "Дейли стар".
За сметка на това обаче над 80% от децата безпогрешно разпознават знаменитости като бившия футболен ас Дейвид Бекъм и телевизионния и музикален продуцент Саймън Кауъл, а над 70%- принц Уилям и премиера Дейвид Камерън.
Резултатите от проведена анкетата от Британската фондация за хранене, сред 27 500 деца в цялата страна, през миналата година показват, че всяко трето смята сиренето за зеленчук, всяко десето мисли, че доматите растат под земята, а почти всяко пето - че макароните са животински продукт или че рибените пръстчета всъщност са с пилешко месо.Резултатите показват, че много от тях пропускат закуската и прекалено малко ядат риба, съобщи в. "Дейли мейл".

Няма коментари:

Публикуване на коментар