Translate

сряда, 2 април 2014 г.

От 3D-принтирането се очаква мощен растеж в следващите няколко години



Размерът на пазара, включително продажбите на триизмерни принтери, материалите и свързаните услуги, е достигнал 2.5 милиарда долара миналата година, според данни на консултантската фирма Canalys, пише Los Angeles Times.
Прогнозите са тези цифри да се увеличат до 3.8 милиарда през настоящата година и до 16.2 милиарда долара през 2018 в глобален мащаб.
Според анализаторите падането на цените и развитието на технологиите правят принтерите все по-предпочитана възможност за бизнеса и потребителите.
"Със съзряването на този пазар се очертават потенциалните области на приложение като архитектура, въздухоплаване и отбрана, медицина, където триизмерното принтиране ще има драматичен ефект в рамките на пет години", посочва старши експертът Тим Шепхърд.
3D-ентусиастите отдавна посочват безкрайните възможности и казват, че когато цените паднат, принтерите могат станат основа за традиционни производства и да се превърнат в част от домакинствата, каквато са сега телевизорите и таблетите. Скоро потребителите ще могат да принтират храна, дрехи и бижута в домовете си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар