Translate

понеделник, 14 април 2014 г.

Лекари от Видин и Плевен протестираха пред МЗ



заради отказа да бъде издаден лиценз на частната болница по кардиология във Видин. Те поискаха и оставката на здравния министър д-р Таня Андреева.
Лекари и санитари, начело с изпълнителния директор на кардиологичната болница във Видин д-р Даниела Макавеева скандираха "Лиценз или оставка" , „Андреева вън” и "Искаме лиценз", съобщи БНР.
Д-р Макавеева коментира, че в болницата са инвестирани 3,5 млн. лева, персоналът вече е назначен, но лиценз продължава да не бъде издаван.
След изтеклия законов срок МЗ още не е дал отговор на кардиологичната болница дали ще заработи- до момента нито е издало отказ, нито разрешение за функциониране на болницата.
Д-р Андреева  бе категорична, че докато двете болници-държавната болница Св. Петка и частната кардиология, която е неин наемател не се разберат, частната клиника не може да
отговори на условията за лиценз и няма да го получи. От частната болница заявяват в писмо до здравния министър , че ако лицензът не бъде издаден скоро, ще търсят правата си по съдебен път.
В момента най-близкото кардиологично отделение е в Плевен, на повече от 2 часа път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар