Translate

сряда, 9 април 2014 г.

Сливен ще бъде домакин на връчването на националните награди за здравен политик и мениджър на годината



Форумът ще се проведе на 25 и 26 април. Наградата "Здравен политик, мениджър на годината" се връчва от Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт (НСЗПМ), в което
участват мениджъри на университетски, държавни, частни и общински болници и дентални центрове от страната, както и представители на БЛС, НЗОК, МЗ, парламентарната здравна комисия и др. Връчването на наградите е едно от най-големите събития, които сдружението организира. Друга негова функция е участие в изработването на националните здравни политики, стратегии и нормативни документи.
Тази година за домакин на форума е избран Сливен заради победата на Стария бряст в конкурса Европейско дърво на годината и изразената от Общината подкрепата за провеждането му.
Връчването на наградите за здравен политик и мениджър на годината ще бъде съпроводено с Открит форум на тема "Ролята на неправителствените организации в подкрепа на здравеопазването в България". Модератор на срещата ще бъде проф. Цекомир Воденичаров. Програмата включва два основни доклада: "Демонополизация на българското здравеопазване" на доц. Тихомира Златанова и "Нова структура на лекарското съсловие - лекарска камара" на председателя на НСЗПМ на доц.  Стайко Спиридонов. 


www.agencia-sliven.com 

Няма коментари:

Публикуване на коментар