Translate

сряда, 9 април 2014 г.

Стартира първият проект от партньорството на СУ „Св. Климент Охридски“ и JobTiger с подкрепата на Samsung

Това е първото по рода си безплатно обучение за дизайн и разработка на мобилни приложения за Android в България. До него бяха допуснати 36 от общо 108-те кандидати.
Най-добрите 20 от тях, издържали теста за базови познания по програмиране и информатика,
 ще започнат и самия курс на 12 април 2014 г. 
Курсът ще се проведе в рамките на 60 учебни часа.Лектори са доказали се специалисти в областта на информационните технологии в България. Обучението ще бъде изцяло практическо, а курсистите ще имат възможността да надградят знанията си и да получат нови такива, учейки се от най-добрите. Всеки участник ще разработи свое портфолио по време на курса. Младежите не само ще придобият нови умения, но и с всеки един от тях ще се проведе персонално кариерно консултиране. Успешно завършилите курса участници ще получат сертификат от Софийски Университет „Св.Климент Охридски“ и ще бъдат препоръчани за работа. 
Курсът за разработка и дизайн на мобилни приложения е част от Центъра за технологии и иновации, създаден от Софийски университет в партньорство със Samsung. На глобално ниво, една от основните цели на Samsung е да се бори с младежката безработица. Всички курсове и инициативи в рамките на този център ще предоставят на младите хора свободен достъп до най-високите технологии, допълнително качествено и практическо ИТ образование. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар