Translate

понеделник, 14 април 2014 г.

National Geographic Channel ще излъчи на по Великден филм, посветен на загадките около Исус Христос

Документалният филм „Загадките на Исус“ ще се излъчи на 19 април от 21:00 часа.
Продукцията проучва подробно противоречиви въпроси, които объркват християните от векове - разказите за Рождеството, липсващите години, свети апостол Петър, Мария Магдалена, воала на Вероника и разпъването на Исус.
Двучасовата програма разглежда причините за седемте загадки и представя изненадващи факти за живота на и учението на Исус. Ник Симънс, син на легендарния член на рок-групата „KISS” Джийн Симънс, изпълнява ролята на Исус в първата си документална драма. Предаването използва красива и артистична кинематография, предлагайки впечатляващ поглед върху събитията.
“Загадките на Исус” е хроника на пътешествието на Исус към кръста с научни коментари и удивителни подробности около все още неразгаданите мистерии в живота му като Рождеството, разказите за чудесата на Исус, липсващите години и други. Загадките започват от раждането на Исус. Популярният образ на бебето, повито в пелени, сред животни, пастири и тримата влъхви се е превърнал в опорна точка на религията и представя по романтичен начин раждането на Исус. Въпреки това, Библията носи съвсем различно усещане – пророчеството за насилствената смърт на Исус. Според някои теории, познатата витлеемска звезда може би е била комета, която символизира тъмното бъдеще на Исус. Също така, смирната, подарена от влъхвите, се използва за подготовка на труповете за погребение и вещае смърт.
Исус е известен с чудесата си – пречиства жена, кървяла обилно в продължение на 12 години, лекува проказа и прогонва демони от обладан мъж. Но според евангелията тези удивителни сили били смятани за опасни от управляващите класи по онова време. Практиките на Исус противоречали на основното вярване, че ритуално нечестивите не трябва да участват в религиозния живот. Той приемал отхвърлените за свои последователи и проповядвал, че всички могат да се присъединят към неговото Небесно царство – радикална идея, която дала надежда на изолираните и отхвърлените.
В последната седмица от живота си Исус отпътувал към политически неспокойния Йерусалим, където бил осъден на смърт. Последната загадка – неговото разпъване – подготвя сцената за раждането на християнството.
“Загадките на Исус” е продуциран за National GeographicChannels International от JuniperCommunications с изпълнителни продуценти Самир Шах и Джъстин Харди. ХамишМикура от NGCI е изпълнителен вицепрезидент и началник отдел „Международно съдържание”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар