Translate

понеделник, 12 май 2014 г.

От 9 до 11 май т.г. в хотел „Ривиера” – Варна се проведе 60 извънреден Събор на БЛС



Успешна финансова година за БЛС – изплатени са всички кредити и глобата от 80 хил. лв.

Делегатите на Събора приеха единодушно положителния финансов отчет за миналата година, който председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов представи. 
Той акцентира, че целия едногодишен период, от 1 януари до 31 декември 2013 г.,  дейността на организацията по всички направления е продължила с надграждане на нови сектори. И въпреки че 2013 г. е най-тежка като финансово натоварване, предвид глобата от 80 хил.лв. и продължаващия кредит от 420 хил. лв., който организацията изплаща, годината е завършила много успешно и като цяло всички параметри са изпълнени, под заложените предварителни разходи, т.е. по всички пера има икономии.
Най-положителен е фактът, че глобата от 80 хил. лв. е изплатена напълно, като 34.061 лв. са внесени от районните колегии, а остатъка от 46.088 лв. – от централата на БЛС. Другият важен факт е, че през април беше последната вноска по кредита и той вече е напълно изплатен. Положителен  е и фактът, че членският внос се издължава изцяло и с незначителни закъснения. Повече са приходите и от издаване на кредитни точки, се казва в доклада.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар