Translate

понеделник, 12 май 2014 г.

„Мерцедес“, Пласидо Доминго, Лили Иванова и ФК „Барселона“ са най-качествени според българите

Първото българско онлайн изследване QUDAL – QUality meDAL – DEEPMA е проведено през м. март тази година от швейцарската организация ICERTIAS – International Certification Association GmbH, със седалище в Цюрих.
Проучването UDAL е сред 1200 български граждани над 15 г., ползващи интернет, като обхваща над сто търговски и нетърговски категории (напр. най-качествено мляко, най-качествен автомобил, най-качествен български певец и т.н.).
Изследването обхваща цялата територия на страната.Целта е да популяризира качеството и неговото значение. В рамките на изследването всички участници са запитани какво биха купили и използвали, ако парите са без значение и ако се интересуват единствено от качеството при вземането на решение за покупка и консумация.
„С проекта QUDAL ние искаме да привлечем вниманието на потребителите към факта, че те имат пълното право да живеят по-добре и да изискват по-добро качество за парите си. Правото на качество и по-добро качество на живот е особено важно в днешно време, когато икономическата среда е изключително трудна. QUDAL не измерва пазарен дял, нито силата на една марка, а само опита и мнението на потребителите за това кой, според тях, предлага най-високо качество в определени категории в тяхната страна“, подчертават от ICERITAS.
Според резултатите от изследването най-качествените автомобили на българския пазар са с марка „Мерцедес”. На въпроса „Коя е най-добрата група в света“, по-голямата част от анкетираните са отговорили - „Metallica“. В категорията за най-добър световен музикален изпълнител на първо място е Пласидо Доминго. Като най-добра българска група по-голямата част от запитаните са посочили ФСБ, а в категорията за най-добър български изпълнител – Лили Иванова.
Според българите Меси е най-добрият футболист в света, а ФК „Барселона“ е най-добрият спортен клуб. По отношение на качеството на хора, проекти, организации и др. анкетираните са посочили Григор Димитров в категорията за най-добър спортист в България и футболен клуб ПФК „Лудогорец Разград“ в категорията за най-добър български спортен клуб.
В търговските категории на изследването QUDAL запитаните са заявили, че най-високо качество предлагат следните марки и компании: „Верея“ (категория: мляко); „Нескафе“ (категория: разтворимо кафе); „Капи“ (категория: плодов сок); „Михалково“ (категория: минерална вода); „Нивеа“ (категория: крем за лице); „Хюлет-Пакард“ (лаптопи); „Адидас“ (спортни стоки); „Райфайзенбанк България“ (банка); „Алианц“ (застрахователна компания), Visa (кредитна карта) и т.н.
-----
Проектът QUDAL изследва и награждава продукти, услуги, медии, обществени лица, личности в сферата на култура, спорта и др.), предлагащи най-високо ниво на качество в определена територия – по мнението на гражданите – т.е. на самите потребители.Целта на проекта QUDAL е да се привлече вниманието на обществото към значението на качеството в ежедневния им избор и към правото на гражданите на най-високо ниво на качество, както и да помогне на потребителите да намерят най-качествените продукти и услуги на пазара.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар