Translate

понеделник, 12 май 2014 г.

Британското правителство се готви да въведе задължително владеене на английски език за чужденците, работещи в старческите домове на Острова


Властите обсъждат въвеждането на подобно изискване след оплаквания, че чуждестранния персонал не винаги разбира от какво се нуждаят възрастните пациенти.
Статистиката показва, че 20% от работещите в старческите домове на Острова са чужденци. По неофициални данни обаче, в някои британски градове близо половината от персонала са имигранти. Според д-р Ширийн Хюсеин, съветник в британското здравно министерство, разширяването на ЕС и свободното движение на хора в рамките на организацията е променило профила на тези, които работят в заведенията за възрастни хора.
Идващите от държави извън ЕС винаги трябва да доказват, че могат добре да говорят английски език преди да бъдат назначени на работа в този сектор, което обаче не важи за новопристигналите емигранти от Европа, заяви тя пред БиБиСи и добави, че това води не само до липса на добра комуникация и лоша грижа за възрастните хора, но и до прояви на расизъм и дискриминация спрямо самите имигранти. Тя препоръчва да се въведе стандартен изпит, който да установи в каква степен кандидатите владеят английски език, както и какви са техните умения за общуване. Британското правителство вече планира да задължи работещите в старческите домове да имат свидетелство, че са изкарали курсове как да се грижат за хора с деменция и да уважават достойнството на своите пациенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар