Translate

петък, 2 май 2014 г.

Проф. Аджит Кулкарни: Мъжкото здраве е рисково навсякъде по света



Според  директора на Хомеопатичния изследователски институт в Сатара-Индия,
всеки 1 на 10 мъже има сексуални разстройства и това е световен проблем.
Проф. Кулкарни бе категоричен, че намаляването на мъжката фертилност днес е голям световен проблем. Някои учени считат понижаването на мъжката репродуктивна функция дори за началото на края...
Освен безотговорното отношение на мъжете  към тяхното собствено здраве като друга причина той посочи тесните дънки и стегнатото бельо, които не позволяват на тестисите и скротума да се охлаждат достатъчно-да дишат.
Използването на таблети, лаптопи върху скута, гледането на телевизия в легнало положение, алкохолът, цигарите, хроничният стрес, приемът на медикаменти и дългия престой в седнало положение пък  водят до намаляване подвижността на сперматозоидите и като цяло до общото им намаляване.
По думите на проф.Кулкарни днес хората са все по-стресирани и забравят въобще какво е щастие. А то е присъщо на всяка човешка клетка. И в тази връзка символиката на половите органи е женското и мъжко начало, но обединени, защото във всяка жена има и мъж и във всеки мъж има и жена и затова хората търсят непрекъснато своята половинка.
Символиката на пениса е власт, сила, потентност, а на вагината-приемане, отдаване, обясни той.
Човешкото здравето има три аспекта: физичен, психичен, духовен и съзнанието ни функционира в тези три нива, продължи той. Ето защо всяко заболяване засяга тялото, психиката и душата ни.
Символът на духовната ни енергия – кундалини се изобразява като навита змия, която е разположена в областта на половата ни система. Чакрите (общо 7 на брой, по които се „изкачва” спираловидно змията кундалини) са човешките енергийни центрове, които са разположени във финото ниво, не във физическото му тяло. И ако някоя от тях е в дисбаланс означава, че са разбалансирани и трите нива-мисли, действия,чувства. Погрешният модел на мисли води до погрешени действия и погрешни емоции, които разбалансират енергийните ни центрове, което е в основата на всички болести, обобщи известният индийски лекар-хомеопат.
По думите му  хомеопатичното лечение е ефективно и като самостоятелен метод и в комбинация с други методи. Ролята на терапията с шуслерови соли е от съществено значение за възстановяване на човешкото здраве на всички нива, тъй като те разглеждат неразривно свързани човешкото здравето с психиката.
За подобряване на мъжкото здраве-подобряване на нервната система и като цяло за справяне със стреса в ежедневието се препоръчва шуслерова сол № 5. Тя е особено  подходяща за тези мъже, които се хранят нездравословно, пушат и консумират често алкохол. Подходяща е също така и за напрегнати, затрупани с работа хора, чийто организъм е обременен с токсини, които не могат да се справят и не издържат повече. Обикновено те се оплакват от тревожност, нервно изтощение, неспособност за концентрация и за разбиране, депресия, сексуална немощ и фригидност като последствие от стреса.
Шуслерова сол № 8 е също за стресирани хора и емоционално разстроени преди всичко. Тя нормализира хормоналните нарушения, кръвното налягане и се отразява благоприятно върху количеството и качеството на спермата и ерекцията.
Шуслерова сол № 10 е препоръчителна за изпадащите в между личностни конфликти или дълбоко депресивни състояния-водещи до отчаяние и опити за самоубийство. Освен това тя има изключително благоприятно въздействие при хронични възпаления на гениталите, гонорея, кондиломи и др.
Шуслерова сол № 11 се прилага при импотентност, остри или хронични гнойни възпаления, 
варикоцеле (разширени вени на тестисите) и други проблеми с половата система.
Освен солите за мъжкото здраве от важно значение са и следните използвани хомеопатични медикаменти- Aurum Met, Staphysagria, Lucopodium и Nux Vomica.
В състава на първия, който се използва над 240 години има и злато. Има изключително дълбоко действие абсолютно на всички нива. Лекарството е подходящо за песимисти и хора, които сякаш са абонирани за любовни и всякакви други разочарования в живота. Ефикасно е и при втвърдяване на тестисите, язви на скротума, парене в перинеума.
Вторият медикамент е за мъже с бурно сексуално фантазьорство, романтично настроени, но с малки възможности при секса или имащи хомосексуална ориентация. Обикновено такива мъже-лесно обидчиви, прекалено горди имат проблеми с потентността и тестисите.
Третото лекарство е приложимо при описани близо 3000 симптома. То е подходящо за неуверени, изключително тревожни, вътрешно слаби личности, които се опитват да изградят за себе си друг по-различен от собствения си имидж в обществото. Ефективно е, както при горди, свръх амбициозни личности, които от страх, че няма да се представят „на ниво” в леглото се въздържат от сексуални контакти, така и при женкари.
Последният медикамент е за оплаквания свързани със съвременния начин на живот. Препоръчителен е  най-вече за тези, които упражняват основно с умствена дейност, занимават се с бизнес или водят заседнал начин на живот, но злоупотребяват ежедневно с кафе, цигари и алкохол, защото имат нужда от стимуланти, за да се освободят от умственото напрежение. На тези мъже стресът им носи много сексуални проблеми в живота. Така наречените мачовци преследват жени, кариера и пари. Те живеят заради тях и пътуват изключително много.Тези представители на силния пол често са гневни, нервни, нетърпящи никакво противоречие. Те имат много сексуални проблеми като лесна възбудимост, преждевременна еякулация и др..




Няма коментари:

Публикуване на коментар