Translate

понеделник, 2 юни 2014 г.

Уникална за Европа 3D-технология за лапароскопски операции заработи в Стара Загора



Хирурзите от МБАЛ „Св.Иван Рилски“ вече използват в дейността си 3D-система на технологичния лидер в тази сфера Olympus.По данни на производителя свръхмодерната хирургична плаформа е притежание на още само една европейска болница в Англия.
„Операцията беше стандартно отстраняване на патологично променен жлъчен мехур с камъни. Използвахме новата апаратура, за да се възползваме от многобройните й предимства в ендоскопската техника“, обясни след операцията  д-р Гео Цировски.  „Когато работиш със стандартната лапароскопска техника, виждаш образа както възприемаш екрана на нормален телевизор макар и с много по-добра резолюция. При ползването на 3D-лапароскопската апаратура на Olympus виждахме много по-подробен образ, тъй като увеличението и резолюцията са многократно по-големи. Имах усещането, че очите ми буквално са „вкарани“ в корема на пациента“, сподели хирургът.
 „Новата 3D-лапароскопска апаратура може да се прилага при всички операции, при които може да бъде използвана и стандартната ендоскопска хирургия – при интервенции във всички кухини в човешкото тяло – коремната, гръдната кухина и малкия таз. С 3D-лапароскопската апаратура ще се постига много по-голяма прецизност и при онкологичната хирургия“, смятат хирурзите и гинеколозите от  МБАЛ „Св.Иван Рилски“.
„Лечението с новата 3D апаратура не оскъпява операцията за пациента, тъй като тя ползва същия консуматив като стандартната апаратура. Инвестираме в здравето на пациентите, в тяхното по-качествено, ефективно и бързо излекуване” коментираха инвеститорите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар