Translate

понеделник, 2 юни 2014 г.

Слънчев бряг отпразнува 55 – годишния си юбилей с тържествен концерт


Концертът бе организиран от  държавната фирма „Слънчев бряг” АД, стопанисваща инфраструктурата на курорта, която за пръв път от много години насам е на фактическа печалба в отчета си за 2013 г.
Обширен видеопреглед на над половинвековния живот на комплекса беше излъчен по време на концерта. Уникалните кадри върнаха „лентата назад”, припомниха ентусиазма на първите, споменаха ветераните, които превърнаха „малката несебърска пустиня” в най-елитния български курорт. Филмът е запазил за бъдещето старата романтика на този бряг, която е вдъхновявала поколения българи и туристи запечатали своите незабравими спомени за нашата родина именно в Слънчев бряг.
За изключителен принос в развитието на комплекса бяха отличени служители и институции, отдали своите усилия, за да може днес Слънчев бряг да бъде приеман като стандарт в туризма.
За принос в осигуряване на сигурността и спокойствието на туристите бе отличено Районно управление „Полиция” – Несебър.
Приз бе връчен и на фондация „Златният Орфей” за това, че в продължение на 34 години от сцената на Летния театър в Слънчев бряг популяризира българската култура и така, още във времето на „желязната завеса”, успя да превърне курорта в истински туристически хит навсякъде по света. Наградата бе връчена на Дариана Генова, съпругата на създателя на популярния фестивал и основателка на фондация „Генко Генов МФ Златният Орфей”.
За съжаление легендарният Летен театър, превърнал се в храм на българската естрада и Златния Орфей в Слънчев бряг, бе разрушен от частна фирма, която го приватизира от държавата.

За 55 годишния си юбилей Слънчев бряг бе поздравен от областния управител на Бургас Пламен Маринов и от кмета на Бургас Димитър Николов. Специален поздравителен адрес изпратиха народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас.
Като на всеки юбилей настроението беше празнично. За това се погрижиха вокално трио „Тенорите”, дует „Ритон”, вокална формация „5-те сезона” с ръководител Стефан Диомов, бургаският духов оркестър, балетът на Държавна опера - Бургас и водещият концерта Пламен Каров.




Няма коментари:

Публикуване на коментар