Translate

понеделник, 2 юни 2014 г.

„Пътят на щастливата жена“ е първата психотерапевтична книга на Наталия Кобилкина

Книгата излиза от печат на 2 юни, в навечерието на Пролетния панаир на книгата. Тя е смело и жизнеутвърждаващо четиво, един красив реверанс към представителките на нежния пол от всички възрасти!
Проблемите на съвременната жена по пътя към нейната емоционална зрялост не са нерешими. Важното е жената да осъзнае, че женствеността не се изразява в самонадеяност, упорство и агресивно постигане на целите, а изисква да управляваме естествената си уязвимост и душевна сила. Когато жената е отворена към света, когато умее да получава с лекота, както и да бъде безусловно щедра и всеотдайна, тя е истинска жена.
„Всяка голяма промяна започва на равнището на твоите ценности“, убеждава ни авторката в това енергично и вдъхновяващо психотерапевтично четиво.Кобилкина отстоява схващането, че най-много енергия се съдържа в травмите, които сме придобили в детството. Излекуваме ли ги, те се превръщат в източник на неподозирана сила. Промяната в живота ни настъпва тогава, когато стане по-трудно да страдаме, отколкото да се променим.
В книгата са изложени интересни упражнения, техники за визуализация и медитации, които имат за цел да помогнат на дамите „да се свържат“ със себе си и да се почувстват по-спокойни, ведри и силни. Приложен е и тест на тема: „Разбери каква си и какви мъже са най-подходящи за теб“.
Кобилкина обича да провокира публиката със своята прямота. Неотдавна в телевизионно предаване тя заяви, че „На жената са й достатъчни три секунди, за да реши дали иска да бъде с един мъж“.
Най-важният съвет в тази книга: „Не вярвайте на думите ми, ако те не са в синхрон с вътрешното ви усещане за самите вас! Бъдете дръзки и дейни, експериментирайте!“

Няма коментари:

Публикуване на коментар