Translate

понеделник, 2 юни 2014 г.

Писмо от служителите на ЦСМП до министър-председателя Пламен Орешарски


ДО

Г-Н ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ

МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ

НА Р БЪЛГАРИЯ


НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ МЕДИИ


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ,
Втори ден текат протестите на работещите в Център за спешна медицинска помощ - София в подкрепа на директора му - д-р Георги Гелев, както и за законните му искания за по- добри условия на труд и неговото адекватно заплащане. Изразяваме безкрайното си недоволство от отказа на ~инистерство на здравеопазването да се съобрази с внесената от нас на 29.05.2014г. петиция, както и че продължават инсинуациите и манипулациите от Министъра на здравеопазването - д-р Таня Андреева пред официалните институции и медиите. Същата размахва като сериозен аргумент за допуснати нарушения поръчаният от нея и изготвен одитен доклад, в който услужливо са посочени изключително смешни изводи, неподкрепени с никакви конкретни доказателства .Като сериозно нарушение от него тя визира "високите" заплати на гл. счетоводител на Центъра и на началника на автобазата. Министърът на здравеопазването забравя или не знае, че сме депозирали в повереното му ведомство становище с вх. NQ74-03-350/23.05.2014г. по предварителния одитен доклад, като категорично сме отхвърлили изводите, направени в него. Освен това, с цел да породи възмущение в обществото, същата се позовава на услужливо изготвения доклад от инспектори на ИА,,Медицински одит", като тиражира твърдението, че същите са констатирали фалшифициране на документите по случая спочиналата Елизабета Димитрова. От цялото поведение на министъра на здравеопазването пред електронните медии личи неистовото й желание да уволни д-р Г. Гелев, без да се съобрази с реалната обстановка в страната, предвид обстоятелството, че и други големи центрове за спешна помощ - Пловдив, Русе, В. Търново и Шумен се присъединиха към протеста ни. Отделно от това, към протеста се присъединяват и съсловните организации - Български лекарски съюз и Асоциацията на работещите в спешна помощ. Подкрепа на д-р Гелев оказват и редица изтъкнати негови колеги - директори на болници, национални консултанти, както и много граждани. Към настоящата петиция прилагаме копие от списъка с имената на гражданите, подкрепящи протеста ни. Освен това, министърът на здравеопазването проявява изключителна недалновидност, с оглед обстоятелството, че почти всички служители на Спешна помощ - София са депозирали оставки, с едномесечно предизвестие. Нейната самонадеяност и изключително амбициозната й цел да уволнидиректора на Центъра ще доведе до смут и хаос и почти невъзможност да се оказва спешна помощ на гражданите на столицата. Това ще доведе и до национален проблем, тъй като спешната помощ е част от системата за национална сигурност на страната.
Учудваме се на безкрайната й самоувереност, която проявява пред медиите с цел да заблуди обществото ни, че МЗ, под нейното ръководство успешно осъществява митичната здравна реформа. От това страдаме всички ние - лекарите, пациентите и всички граждани на страната.


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Настояваме, да предприемете необходимите действия във връзка с неадекватното
поведение на министъра на здравеопазването - д-р Таня Андреева по повод протеста ни.
С действията си и изказванията си тя внесе изключително напрежение и в без това
трудната работа на медиците в Център за спешна медицинска помощ - София, както и да
се разпоредите да бъдат отменени всякакви действия за уволнението на директора на
Центъра - д-р г. Гелев и д-р А. Ангелов, които казаха истината за проблемите в спешна помощ. Още повече, че д-р Гелев от години сезира МЗ за тях и е предлагал конкретни мерки за преодоляването им.

                                                                                                 С уважение,
                                            Членове на комитета излъчен от работещите в ЦСМП-София
                                              Инж. Радослав Георгиев
                                              Д-р Мария Пеева
                                              Д-р Драгослава Балова
                                              Ст.м.с. Милена Димитрова





Няма коментари:

Публикуване на коментар