Translate

понеделник, 2 юни 2014 г.

Родители, деца и известни личности подкрепиха недоносените бебета, чрез благотворителен базар „Подари мъничко вълшебство”



Стотици деца и родители отбелязаха Деня на детето – 1 юни, като подкрепиха недоносените деца в България. По време на благотворителния базар „Подари мъничко вълшебство” имаше много изненади за малки и големи – оригинални, ръчно изработени предмети, красиви и много вкусни сладки и бонбони, книжки за малки и пораснали деца, картички, уникални
бижута, сувенири и други ръчно изработени предмети. Всички те са предоставени от творци, подкрепящи Фондация „Нашите недоносени деца”. Събраните от базара средства по традиция отиват за осигуряване на техника и апаратура за специализирани отделения за недоносени бебета в цялата страна.
Всички гости на събитието имаха възможността да се снимат и като посланици на друга инициатива на Фондацията – информационната кампания „Най-големи герои са най-малките” в специално изработен фото кът.
„Недоносените деца не са просто по-малки новородени. Те имат нужда от специални и често скъпоструващи грижи. Много болници, особено в провинцията, не разполагат с жизнено необходима апаратура или тя е напълно амортизирана. Лекарите са принудени да работят в невероятен стрес и да правят чудеса, за да осигурят необходимите грижи за всяко едно недоносено бебе. След болничните грижи също не са на необходимото ниво. Крайно време е грижата за тези деца да бъде национален здравен приоритет. Надяваме се националната програма за проследяване на недоносените деца скоро да е факт и да гарантира, че преждевременно родените бебета ще получат най-добрите грижи.“ - заяви Виолета Бакалова, член на управителния съвет на фондация „Нашите недоносени деца“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар