Translate

четвъртък, 24 юли 2014 г.

Новата власт ще се качи на съвсем нови лимузини след изборите на 5 октомври


Националната служба за охрана (НСО) обяви голяма обществена поръчка за 20 автомобила, които ще пристигнат у нас в средата на октомври.
Седем от тях ( прогнозна цена 840 000 лева без ДДС или средно по 120 000 лева) ще са от висок клас за първите мъже в държавата, които гардовете наричат „ВИП-овете“, съобщи за „Преса“ (Рressadaily.bg) началникът на НСО Ангел Антонов.
Освен лимузини НСО търси и 12 нови автомобила среден клас за общо 250 000 лева, за нуждите на авангарда, тъй като такива са били купени за последен път преди 7 години. Ще бъде осигурен и един товарен микробус за 76 000 лева. С него охранителите ще превозват техниката си.
НСО разполага общо с 60 лимузини, основно БМВ и „Мерцедес“. Планираната им подмяна се налагала, тъй като някои са навъртели вече 1 милион км., а освен това голяма част от тях били произведени през 1998-2000 г. т.е. повечето лимузини на министрите били над 8-годишни.
Президентът Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски и председателят на Народното събрание Михаил Миков се возят в най-новите бронирани коли, с които НСО разполага. Едната бе купена в края на 2012 г., а другите две - през 2010 г. Те са „Мерцедес S 600 Guard“, 517 конски сили.
С брониран „Мерцедес“ пътуват също Ахмед Доган и Сергей Станишев
Голяма покупка на коли от НСО имаше и през 2005 г. Тогава службата взе 25 мерцедеса и БМВ за 2,17 млн. лв.
След като излезе от властта, партия ГЕРБ купи на Бойко Борисов 2 бронирани лимузини „Ауди А8“. Причината се оказа, че бившият премиер получил от НСО по-стар „Мерцедес“, с който се движел Георги Първанов, когато бе президент. ГЕРБ предпочете да потърси по-нови лимузини за председателя на партията.
------
Това явно е най-неотложната задача в колабиращата ни държава. Да се смееш ли или да плачеш-возят се в скъпи, бронирани коли.
Откого се пазят властимащите? Май от народната ни любов... 
Няма пари за лекарства, няма пари за лечението на децата, няма пари за пенсии, няма пари за СМП, пари за нищо няма, но за нови лимузини има?
Виждате ли колите им били 8 годишни??? Хайде малко по-скромно господа управляващи! Нямате ли срам? Та кой в нашата безумна  абсурдистания може да си позволи тази лека глезотийка- да си сменя колите като носни кърпички, освен самозабравилите се парвенюта и новобогаташи?
Време е май да си/им припомним   „Приказка за стълбата на Христо Смирненски иначе нищо добро не ни чака, то като че ли до сега всичко бе цветя и рози...

Няма коментари:

Публикуване на коментар