Translate

вторник, 29 юли 2014 г.

Рош разработва 66 нови молекули за лечение на различни тежки заболявания


Компанията регистрира стабилен ръст за първото полугодие на 2014 година 
 

"Добрите ни резултати се дължат както на нашите онкологични лекарства, особено новите молекули, така и на диагностичните ни продукти. Освен това отбелязахме и значим прогрес с новите си разработки в областта на имунотерапията на ракови заболявания, нови показания на вече одобрени лекарства и един обещаващ нов антибиотик. В областта на диагностиката също
постигнахме важен резултат с одобрението в САЩ на новия ни тест за HPV в първичните скринингови програми за рак  на маточната шийка,“ коментира резултатите на групата за първото полугодие на т.г. Изпълнителният директор на Групата Рош, Северин Шван.
В момента портфолиото на Рош се състои от 66 нови молекули в стадий на клинична разработка, 12 от които са в последен етап.
През първото полугодие Рош показа данни за 27 различни лекарства по време на 50-та среща на Американското дружество по клинична онкология, като най-важните резултати бяха тези от нова молекула за имунотерапия на определен вид онкологично заболяване в напреднал стадий.  Освен това същата молекула се проучва и при други видове тумори, като се изпитват и различни комбинации с други лекарства, които в момента се използват.
Други положителни новини, които бяха оповестени, са получените разрешения за употреба на нови видове лекарствени форми на вече одобрени лекарства, а именно форми за подкожно приложение вместо вливане чрез интравенозна инфузия. Рош получи и одобрение на нов лекарствен продукт за лечение на хронична лимфоцитна левкемия, както и разширение на показанията на няколко утвърдени вече лекарства за различни видове ракови заболявания.
Освен в онкологията Рош получи и одобрение за употреба на лекарство за лечение на хронична идиопатична уртикария. Основен напредък на научните разработки беше отбелязан по отношение на нова разработка за лечение на астма и на нова комбинация от лекарства за лечение на напреднал стадий на меланом.
Предписването на лекарствата за лечение на ревматоиден артрит нараства значително във всички по-големи държави. Двигател на тази тенденция е и новата, по-удобна лекарствена форма на едното от тях, която е за подкожно приложение.
На 2 юли 2014 г. Рош обяви споразумението да придобие Seragon Pharmaceuticals, Inc., частна компания от САЩ, базирана в Сан Диего, Калифорния. Сделката се очаква да приключи до третото тримесечие на 2014 г. С това Рош придобива правата върху Seragon и  цялото й портфолио с лекарствени продукти за потенциално лечение на определени видове ракови заболявания, които се наричат позитивни за рецептори към определени хормони (например естроген). Първото подобно потенциално лекарство в момента е включено в клинични проучвания фаза I при пациенти с такъв вид рак на гърдата, които не са се повлияли от стандартните хормонални лекарства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар