Translate

сряда, 2 юли 2014 г.

Южен потоп ! Ако по тръбата течеше глупост, България можеше да бъде първа енергийна сила на планетата



- Не „Южен поток", а „Южен потоп" тресе нацията! Ако продължаваме така, май е по-добре да се сбъднат най-черните предсказания на демографските астролози и до половин век да освободим Земята от своето досадно присъствие. Масовата глупост, увенчана от соловите рецитали на политиците, с всеки изминал ден се превръща в колективна диагноза на България.
Отклонението се е превърнало в норма, която с пълна сила диктува правилата. А най-страшното е, че в тази клинична среда здравият разум няма никакъв шанс. С две думи - след нас потоп...
Майтап със службата
„Не си прави майтап със службата!" Така казваха навремето ротните старшини и всеки остриган младеж се съобразяваше с правилата в казармата. Не знам колко от актуалните политически лидери са изкарали войниклък, когато България имаше сериозна армия, но действията им подсказват, че никога не са търкали клозетно клекало с керемида и не са носили вода в кошче. Иначе щяха да знаят каква е цената на „службата"...
Народът отдавна няма илюзии по адрес на своите управници, но те преминаха всякакви граници и направо му се качиха на главата. Да преговорим на бърза ръка само част от най-пресните изпълнения на „елита".
Искаме, не искаме „Южен поток" според това кой за какво ни свирне от Брюксел, Вашингтон или Москва?! Бойко Борисов се прегърна с Милер и дори започна да разпределя пари за футбола от „Газпром", преди да му вдигнат жълт картон от Белия дом. Да не говорим за „леваците" от „Позитано" 20, които никога не са наясно със себе си.
Ще продаваме земя на чужденци, няма да продаваме до второ нареждане?!
Ще ограничаваме монополните печалби на ЕРП-тата и търговските вериги? Чудесно! Да, ама не?! Осъждаме Русия за кризата в Украйна, ама леко ни смущават и неонацистите в Киев?!
Протестираме срещу референдумите в Крим, Донецк и Луганск, но подминаваме човешката клада в Одеса и геноцида срещу гражданското население в Югоизтока на разделената държава?!
Опозицията настояваше за избори цяла година, а сега се ослушва, вероятно унизена от яловия юбилей на „умните и красивите"?!
Станишев устоя пред метежа на жълтите павета, а онзи ден измисли вот през юли?! Редом с тази революционна идея Сергей държи да „оправя" Столетницата и занапред, като очевидно гони юбилей от десет поредни изборни загуби?
Реформаторите по едно време търсеха дясна идентификация като алтернатива на ГЕРБ, а след това мижитурски се предложиха за прислужници във властта?! Освен това хората на Командира бламираха Снахата на Политбюро, ама иначе отново са заедно?
Георги Първанов се кълнеше, че напуска политиката при провал на евровота, разбирай - гласове под 5,88%, но впоследствие излезе, че скромните 4 процента са заявка за парламентарно участие?!
Главните опозиционери от ГЕРБ внесоха вот на недоверие срещу Орешарски по финансови теми без значение, че за близо 4 години във властта именно те профукаха 8 милиарда лева от резерва и дълга плюс 1,5 милиарда от Здравната каса ?!
Многоцветният кариерист Близнашки и богословите около него от енорията „Капитал" нещо сгафиха с подписите за референдум, но за сметка на това атеистът Станишев вече иска задължителен вот?!
И нещо за артистичния обитател на .Дондуков" 2. Дали при очертаващата се комбина между САЩ и Иран срещу сунитските фундаменталисти в Ирак президентът от паркинга внезапно няма да обикне групировката „Хизбула"? Защо не, след като почти обяви война на
Кремъл заедно с „червените" евроатлантици Вигенин и Найденов?!
Държавният глава както и другите симпатяги от „елита" чисто и просто си правят майтап със службата на ползу роду. А всеки може сам да допълни списъка на абсурдите, превърнати в норма от нашенските първенци.
Винаги обратни!
Накъдето и да погледнеш
- невежество в индустриални количества. Ако по газовата тръба течеше глупост, България можеше да бъде първа енергийна сила на планетата! Последният засега хит е идеята за задължително гласуване. Това вече е класика в политическата демагогия. А за сметка на почти нелегалното мълчание по казуса „Южен поток", поставен под папагалския знаменател „Европа", този път и отляво, и отдясно ни заливат пълноводни комсомолски рецитации. Ах
- гражданско общество! Ох
- контра на манипулирания вот! Уау (б. а.- специално по холивудски вместо селското, комунистическо „ау")
- размиване на капсулираните електорални ядра!
Самодейците от поредната постановка се опитват да набият в канчетата на нацията внушението, че задължителният вот ще ограничи влиянието на купените или принудените бюлетини. Всъщност е точно обратното. Ако досега при около 4 млн. участващи на парламентарни избори е имало, да речем, 150-200 хиляди съмнителни хартийки, то при административна принуда обемът на тази търговия ще се увеличи поне тройно. И заради притока на още повече потенциални продавачи, и заради „саботажа ала Андрешко" от страна на онези българи, които чрез неучастието си съвсем съзнателно наказват силните на деня.
Въобще не се спирам на .дреболия" като демократичното право да... не гласуваш, тъй като това е твърде сложна, философска материя за партийните предприемачи, разглеждащи света през призмата на бюлетини и проценти. Колко пъти на това място е ставало дума, че политиката е най-печелившият бизнес у нас...
Граждани за един ден?
Интересно как безцветните постмодернисти си представят тая работа? Да накарат „махалата" мирно, тихо и мъдро да си пуска бюлетината в името на евро-атлантическата цивилизация от новата Библия? И не само „гетото", а и стотици хиляди отчаяни и побеснели българи, които от четвърт век безропотно плащат с цената на своята бедност криминалния, стахановски капитализъм под лозунга „Петилетката - предсрочно!". Тоест - първоначално натрупване от кредити без три нули, РМД приватизация, обществени поръчки под масата и евродалавери за развитие на „конкуренцията" без конкуренти...
Безхаберните самодейци от повечето партийни централи търсят далавера от задължителното гласуване вместо да поставят праг за участие. Не е ли нормално право на избор да имат само онези българи, които си плащат данъците и осигуровките? Точно това е първият и най-важен тест за гражданска пълноценност, а чак след това идват заветните хартийки в урните.
Както са я подкарали обаче „реформатори", „бойковци", „станишевци" и т.н., ще ни докарат до още по-тежки социално-демограф-ски катаклизми. Не стига, че в момента бюджетът целево се източва от ромското биологично възпроизводство, ами онези, на които плащаме да се издържат чрез размножаване, утре ще бъдат задължителни гласоподаватели. Без трудов стаж и грамотност, без данъци, без осигуровки, без платени сметки за вода и ток и без билети в транспорта. Важното е да пуснат бюлетината, по възможност правилната...
Тези граждани за един ден обаче не са никак глупави, след като яко пият и пеят на гърба на половин милион клетници, захранващи бюджета. Утре като нищо ще вдигнат мизата за „гражданското участие" и точно те ще бъдат катализатор при вота. Много по-силен от досегашния! Нищо чудно платените „пастори" от НПО-тата да търсят точно този ефект за ерозия на България с „добри намерения". А според постулатите на новата Библия - другомислещите нямат право на коментар. Като онзи шведски свещеник, арестуван след проповед срещу хомосексуализма?!
Игра на Войници
За Станишев се знае, че не е ходил войник, въпреки че дисертацията му е на военноисторическа тема. Като им гледам нежните физиономии, май казармата са спестили и доста от „реформаторите" и по-младите „гербисти" и „социалисти" от типа на посланика на ООН за Ирак Николай Младенов и неговия двойник Вигенин. Това е подробност от биографията, но лошото е, че тази особена непълноценност тези момчета сега компенсират с нездрава активност. Достатъчно е да си спомним „играта на войници" на последните двама външни министри по повод Сирия и Украйна.
Преди да ни е залял окончателно собственият ни „Южен потоп", извиращ от жълтите павета, така наречените български политици трябва да оставят номерата за балъци - най-вече задължителното гласуване, и да се заемат с програмна концепция за национално спасение. Защото още го-дина-две в същата пробита лодка, и стихията ще ни отнесе барабар с партии, правителства, НПО-та, проекти и протестни мрежи с двойна морална резба. Доста по-рано от апокалиптичните прогнози на демографските астролози, които все пак ни отпускат половин век...

Георги Атанасов
В.”Уикенд”

Няма коментари:

Публикуване на коментар