Translate

вторник, 1 юли 2014 г.

От НАП дават ценни съвети на туристите по нашето Черноморие



как да избегнат кражбите, когато са на почивка. От агенцията припомнят, че обмяна на валута трябва да се извършва само в банкови офиси или в обменни бюра, както и в
пунктове за обмяна на валута на специално обозначени места в някои хотели като не бива да се подвеждат по информацията, изложена на таблата пред обменните бюра, и трябва задължително да попитат касиера за курса на обмяната.. Освен това летуващите трябва да знаят, че ако някой им предлага курс на валутата, който се различава повече от 5% от обявения такъв от Българската народна банка (БНБ), то той се опитва да ги измами. От НАП припомнят още, че е задължително издаването на касов бон при всяка покупка в брой. Той трябва да има в долния си ляв ъгъл карта на България и индекс BG. Само за различни атракциони е позворено издаването на билет вместо на касова бележка. Изделията от благородни метали (с изключение на тези от платина), които се изработват или продават в България, трябва да имат държавен знак. Държавните знаци за златни изделия са оформени като висок и тесен трапец. В горната част на трапеца композиция от три отделни елемента оформя пъпка на роза, а под тях е изобразена чашката на цвета. Държавните знаци за сребърни изделия са оформени като окръжност. В лявата част на окръжността има изображение на житен клас, оформен с пет ромбоидни елемента. Маркировката с държавен печат гарантира качеството на изделията, т.е. че те наистина са изработени от злато или сребро.
За всякакви нарушения, свързани с данъчното и осигурително законодателство, както и за въпроси, може да се звъни на националния информационен телефон 0700 18 700.

Няма коментари:

Публикуване на коментар