Translate

четвъртък, 18 септември 2014 г.

Кампания „Топло сърце“



предоставя на бедстващите хора инструменти и оборудване за поправяне на щетите по къщите и за ремонтиране на учебни заведения, храни, вода, безалкохолни напитки, детски пособия, както и психологическо обучение за справяне с пост-травматичен стрес.
Във връзка с благотворителната акция в Мизия от Израел пристигна екип от трима специалисти по обществено здраве, по психология на пост-травматични състояния и справяне с кризисни ситуации, които ще споделят своя опит пред български експерти в София и в Мизия и ще продължат да работят и след заминаването си в координация с българските си колеги.
Също в рамките на акцията „Топло сърце“ лекари от съвместната инициатива на „Шалом“ и Александровска болница „Направи добро“ ще извършат очни прегледи и ще предоставят очила на нуждаещите се, а екипи на болница „Медлайн“ от Пловдив, под личното ръководство на директора на здравното заведение д-р Невен Енчев, ще направят профилактични медицински прегледи на хората в града и района. Помощ и грижи ще получат и пострадалите от село Крушовица.
За акцията в Мизия и района специално ще пристигнат посланикът на Израел в София Шаул Камиса Раз, дипломати от посолството на Израел в София, групата психолози от Израел, председателят на БЧК Христо Григоров и председателят на „Шалом“ Максим Бенвенисти, както и ръководители и представители на фирмите, участващи в акцията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар