Translate

четвъртък, 18 септември 2014 г.

BROTHER представя нова серия от 11 достъпни лазерни принтери и мултифункционални устройства за бизнеса



Новите модела предлагат усъвършенствани възможности, висока скорост и качество на печат на цени от 140 лв. без ДДС

Brother представи новата си серия лазерни устройства от 11 лазерни устройства – 4 принтера и 7 МФУ, които са насочени към бизнес потребителите. Те ще се предлагат на атрактивна цена.
На силно конкурентния пазар на лазерни устройства за малки до средни компании японската фирма залага на увеличена скорост на печат, по-ниска консумация на енергия и добавянето на
полезни допълнителни функции към моделите.Макар фокусът да е върху достъпната цена на придобиване и изгодната себестойност на печата, новите модели се характеризират и с високо качество, напълно в съзвучие с традициите на марката.
Лазерни принтери
Базовият модел HL-L2300D се характеризира с увеличена скорост на печат в сравнение с предшестващия модел – тя вече е 26 стр./мин. Освен това той притежава вграден модул за двустранен печат и тава за 250 листа.
При модела HL-L2340DW е добавена поддръжка на безжични мрежи и възможност за мобилен печат, както и едноредов LCD дисплей за по-бърз мониторинг на състоянието, и настройка.
При моделите HL-L2360DN и HL-L2365DW скоростта е допълнително увеличена до 30 стр./мин.
Мултифункионални устройства
Устройствата, които могат да сканират, копират и принтират, носят моделните обозначения DCP-L2500D, DCP-L2520DW, DCP-L2540DN и DCP-L2560DW. Те са базирани на лазерните принтери, описани по-горе, но разполагат с увеличена до 32 MB оперативна памет и двуредов LCD дисплей.
Моделът DCP-L2540DN разполага с автоматично листоподаващо устройство с капацитет 35 листа и поддръжка на езиците за описание на страници PCL6/PS3.
Флагманът DCP-L2560DW има 64 MB памет, 6.8 см цвет тъч екран и поддръжка на Brother Web Connect – опция за работа с отдалечени файлове, съхранени в облака и тяхното споделяне.
Всичко в едно
Към изброените осем устройства се предлагат и три модела, които в допълнение към възможностите за сканиране, копиране и печат, разполагат и с факс функции. Това са моделите MFC-L2700DW, MFC-L2720DW и MFC-L2740DW.
Стандарт за тези модели на Brother е двустранния печат, листоподаващото устройство за 35 листа и двуредовия LCD дисплей. Двата най-функционални модела в гамата се предлагат със скорост на печат от 30 стр./мин., 64 MB памет, 6.8 см цветен тъч екран и Brother Web Connect, а при модела MFC-L2740DW е налична и опция за двустранно сканиране.
Нови иновативни възможности
В синхрон с останалите си моделни линии, където предлага възможности за мобилен печат, Brother осигурява такава възможност и за седем от моделите от новата си серия лазерни устройства – с буква “W” в моделното обозначение. На практика това означава поддръжка на Apple AirPrint, GoogleCloudPrint и приложението Brother iPrint&Scan, което позволява директен печат и сканиране от мобилни устройства, както и работа с облачни услуги.
Новост при линията от достъпни лазерни устройства е наличието на цветен тъч дисплей при някои модели (DCP-L2560DW, MFC-L2720DW, MFC-L2740DW). Той помага за бързото конфигуриране на продуктите и опростява работата с тях, предлагайки бързи връзки към често използвани функции и достъп до облачни ресурси, от и към които устройствата могат да печатат и сканират самостоятелно.
Сред другите нововъведения в моделната линия са: по-бърз процесор, по-тиха работа, функции за пестене на енергия в неактивен режим, поддръжка на 802.11n и Wi-FiDirect.
Оптимизиране на разходите за печат
Наред с това Brother отделя специално внимание и на намаляването на себестойността на всяка отпечатана страница. Това става възможно благодарение на модула за автоматичен двустранен печат, предлагат във всички модели от серията, както и на наличието на тонери с голям капацитет, които се заменят отделно от барабана на устройствата.
Устройствата от новата серия DLL на Brother ще се предлагат на българския пазар от началото на октомври 2014 г. на цени от 140 до 239 лв. без ДДС за лазерните принтери и от 205 до 333 лв. без ДДС за мултифункционалните устройства.
Общи характеристики на серията DLL
Скорост на печат – 26/30 стр. мин. (в зависимост от модела)
Резолюция на печат – 600x600 dpi (2400x600 dpi в режим HQ)
Време за отпечатване на първа страница – под 8.5 секунди
Входяща тава – до 250 листа
Изходяща тава – до 100 листа
Връзка с компютър – USB 2.0; Wi-Fi 802.11 b/g/n (за някои модели)
Съвместимост с операционни системи:
Windows: Windows 8®, Windows 7®, Windows Vista®, Windows® XP, Windows® Server 2012, Windows® Server 2008, Windows® Server 2003
Mac OS: OS X 10.7.5, 10.8.x, 10.9.x
Linux: CUPS, LPD/LPRng (x86/x64 environment)

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар