Translate

сряда, 10 септември 2014 г.

National Geographic Channel стартира поредицата „Аритметиката на живота“ на 1 октомври


„Аритметика на живота” е създадена от National Geographic Television и Goodbye Pictures за
National Geographic Channel. Поредицата изследва теми като издръжливост, суеверие, скептицизъм,лъжи и привлекателност, чрез забавни експерименти и интерактивни игри. Ученият Джейк Поруей е водещ на 12-те половин часови епизода, които ще покажат на зрителите как статистическата наука стои зад ежедневни ситуации.
Във всеки епизод Джейк задава интересни въпроси, като например, каква е вероятността човек да стане герой или колко минувачи ще се намесят в конкретна ситуация на улицата. Отговорите се получават чрез експерименти. Зрителите ще научат много любопитна информация като факта, че близо 60% от желанието ни да рискуваме е генетично; по-малките деца са склонни да са безразсъдни, за да привличат повече внимание; родените през лятото поемат повече рискове, защото са родени в период от годината, който кипи от активност.
С помощта на гости в предаването, Поруей ще разбули различни мистерии. Менталистът Уейн Хофмън ще разкрие тайните зад измамите в сферата на свръхестественото. Известният скептик д-р Майкъл Шърмър ще обясни защо понякога да си заблуден е хубаво нещо. Експертът по език на тялото Крис Улрич ще ни научи как да излъчваме увереност и издръжливост.
Поредицата „Аритметиката на живота“ ще покаже на българските зрители как да просперират в работата и връзките си с хората.
“Статистически е доказано, че решението да не гледате това предаване е опасно за здравето ви.“, шегува се Поруей. „Учени вярват, че генът определя само 25% от продължителността на живота. Останалите 75% зависят от вас!“, обяснява водещият.
National Geographic Channel стартира поредицата „Аритметиката на живота“ на 1 от 21:00 часа. 
----------
Джейк Поруей има бакалавърска степен по компютърни науки и е доктор на науките по
статистика, степен, получена в Калифорнийския университет. Обича чуждите езици и музикалните инструменти. Джейк е обсебен от числа, данни и информация. Поруей споделя, че обича необработените данни, защото знае как да ги трансформира, така че да са използваеми и важни.
През декември 2010 година се присъединява към отдел „Проучване и развитие“ в „Ню Йорк Таймс“, където и в момента изследва връзките между социалната медия и процеса на създаване и споделяне на новини, както и разработката на дизайн на нови устройства. 
След две години в „Ню Йорк Таймс“, Джейк стартира фирма „DataKind“ в Бруклин, Ню Йорк през юни 2012. Нейната основна цел е да напаснепрограмисти с правителствени агенции, които да оформят данните като използваема информация. Начинът му на работа е въведен дори в Белия дом и Обединените нации.
Джейк е работи за лабораториите на Google и Bell, както и по проекти на Office of Naval Research, DARPA и лабораторията на NASA за реактивни двигатели. Има награди от National Geographic, TED, PopTech и други. Джейк е заклет ценител на изкуството. Обича котката си и твърди, че е научил много за живота от нея самата.

 




Няма коментари:

Публикуване на коментар