Translate

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Калари Марма - масажът на индийските воини отпреди 5000 години на Арена на красотата



Древната лечебна практика Калари Марма, с която преди хиляди години са се лекували и подготвяли за битка индийските воини, ще бъде демонстрирана на 19 октомври в рамките на изложението ARENA Professional 2014 в Интер Експо Център, София. Мармите са 108 жизнени точки в човешкото тяло, обикновено близко до повърхността на
кожата, където се свързват важни нерви и мускулни влакна, кръвоносни съдове, кости и стави. Праната (живителната енергия) протича през тялото чрез тях.
Марма терапията е лечение на широк спектър от заболявания чрез масаж с топли билкови масла, пасти и билки и обработване именно на тези ключови точки, които са свързани с функционирането на системите и органите в човешкото тяло.
Учението се предава вече 5000 години през поколенията, записано е във ведите от мъдреците и се твърди, че е едно от най-древните лечения, познати на човечеството. Чрез специални Калари Марма масажи воините са повдигали имунитета си преди поход, а посветените дори са могли да убиват чрез специален натиск в някои от точките. Днес, аюрведа практиката се използва само за подобряване на здравословното състояние, пречистване на тялото и кръвта чрез изхвърляне на токсини, редуциране на мазнините, подобряване на кръвообращението и дишането. Калари марма масажът е изключително подходящ за хора занимаващи се с бойни изкуства, спорт и танци, както и за практикуващи масажисти. На ARENA Professional Калари марма ще бъде представен от българския терапевт Надин Николова, която е получила обучението си в школи в Канур и Бангалор, Индия.
В същия ден ще бъде направена и демонстрация на основни техники от традиционен китайски масаж, китайски масаж при болки в гърба и традиционен китайски масаж на лице с анти-ейдж и лифтинг ефект.
На 17 октомври в рамките на Арена на красотата ще бъде проведена и юмейхо демонстрация-обучение. Позната и като „източен специален божествен масаж” тази терапетвична практика включва 100 основни похвата, с които се обработва цялото тяло.
В програмата на Арена на красотата този път са включени и демонстрации на изцяло органик натурални продукти, терапия с капките на Бах и ароматерапия. Посетителите ще могат да се възползват от намаления до 40%.

Няма коментари:

Публикуване на коментар