Translate

вторник, 11 ноември 2014 г.

МБАЛ Бургас вече има назначен клиничен психолог


Това е Ана Михайлова, магистър по клинична психология, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Бойко Миразчийски.
Михайлова има опит като психолог в проект на МОН, в работа с деца със специални образователни потребности, както и към неправителствени организации.
Сертифицирана е като специалист по арт-терапия, приказкотерапия, техники за развиване на емоционална интелигентност, кризисна интервенция, работа с психологически тестове и др.
Работата на клиничния психолог на МБАЛ Бургас ще бъде в няколко направления. Да подпомага медицинските екипи при възможни донорски ситуации, когато на близките предстои трудното решение да се съгласят да дарят органите на починалия. Ана Михайлова ще бъде медиатор и при конфликтни ситуации, възникнали при взаимоотношенията между пациенти и медицинския персонал, ще работи и със социално дезадаптирани пациенти.
Една от първите идеи на клиничния психолог на МБАЛ Бургас е създаването на арт-работилница. Към нея ще бъдат приобщени пациенти, които търсят нов начин за справяне със заболяването. Работилницата ще е отворена за всички, които искат да направят престоя си в болницата по-спокоен и приятен. С помощта на творчеството и размисъла върху изкуството и самия процес, през който преминават, пациентите получават възможност да обогатят своето познание за себе си ,и другите, да се справят със заболяването, стреса и травматичните преживявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар