Translate

вторник, 9 декември 2014 г.

Деца изработват коледна украса за педиатричните клиники на 14 болници



В Националния дворец на децата бе открита благотворителна арт работилница за
изработване на Коледна украса, под мотото „Дари Коледно вълшебство за болните деца“. Тя е част е от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки – „Приказки без край“ и ще продължи до 12.12.т. г.
Специални гости на събитието бяха лицата на „Приказки без край“ актьорите Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо, които освен, че се забавляваха заедно с децата в изработването на Коледна украса, но и подариха на десет деца по два билета за празничния концерт-матине на представителните състави на Националния дворец на децата "Съкровищата на дядо Коледа", който ще се проведе на 13.12.2014 г. в НДК.
Част от изработената от децата украса ще бъде дарена по време на специално детско празненство на 11 декември на Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София, която е част от „Приказки без край“. Всички други украси ще бъдат дарени на детските клиники на останалите 13 болници, включени в аниматорската програма.
Националната инициатива „Приказка без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г.
Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.
Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Медийни партньори са Нова телевизия и Нет инфо.




Няма коментари:

Публикуване на коментар