Translate

понеделник, 15 декември 2014 г.

Дядо Коледа ще трябва да достави подаръци на 378 милиона деца за сравнително кратко време



Това е изчислила изследователката Линда Хардън. Благодарение на въртенето на Земята дядо Коледа ще има цели 31 часа, за да достави подаръците, вместо само 24 часа, ако допуснем, че лети от Изток на Запад, съобщава вестник"Дейли мейл", цитиран от БГНЕС .
Ако приемем, че във всяко домакинство има 3,5 деца, това означава, че Добрият старец ще трябва да посети 91,8 милиона къщи - ще трябва да прави по 822,6 посещения в секунда, за да се справи или ще остава около една хилядна от секундата във всеки дом, за да достави подаръци на всички.
Шейната на Дядо Коледа ще трябва да се движи със скорост от 1050 километра в секунда, което е 3000 пъти повече от скоростта на звука и 0,35% от скоростта на светлината.
Освен това шейната ще носи значителен брой подаръци, което още повече усложнява нещата. Ако всяко дете получава подарък до 0,9 кг, шейната ще тежи над 320 000 тона, почти колкото тежестта на Емпайър стейт билдинг, която е 370 000 тона. Средният елен може да тегли едва 135 кг, така че при този сценарий ще са необходими 214 200 елена. Но предвид факта, че елените на Дядо Коледа летят, те може би са способни да се справят с по-тежък товар.
Нека да помислим и за джуджетата – 3000 от тях трябва да работят по осем часа на ден през цялата година, за да направят достатъчно подаръци за всяко добро дете. Да се надяваме, че Дядо Коледа се е съобразил с науката, за да достави всичките си подаръци и тази година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар