Translate

вторник, 9 декември 2014 г.

Потребителите на Facebook ще са защитени с онлайн скенер на ESET

Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще повери защитата от вируси и зловредни кодове на потребителите си на лидера в проактивната информационна сигурност ESET. Сканирането на съдържанието на мрежата, която има над 1 млрд. регистрирани потребители, ще се осъществява от технологията ESET Online Scanner на ESET.
„Нашата цел е да предложим на потребителите най-добрите технологии, за да подобрим тяхното преживяване с нашите услуги и да защитаваме по-добре техните устройства,“коментира Четан Гоуда, лидер на подразделението, отговарящо за борбата със спам и зловредни кодове във FacebookESET Online Scanner за Facebook ще намали значително броя на зловредните линкове, сред милиардите кликове в мрежата ни всеки ден. Това ще направи потребителите много по-защитени”, смята той.
Как работи ESET Online Scanner за Facebook?
Ако устройството, от което потребител достъпва своя профил в социалната мрежа, се държи подозрително и показва признаци за възможна зараза от зловреден код, то потребителят ще бъде уведомен със съобщение. В последствие, при желание от страна на потребителя, той или тя може да свали и инсталира малка програма, която да сканира компютъра. Сканирането и резултатите от него се изпращат до Facebook и ESET, без да се налага нормалната работа на потребителя с компютъра да бъде прекъсвана - бърза, лесна и доказано ефективна защита от вируси. 
Борбата със зловредните кодове
Още през 2012 година Facebook представи услуга за засичане на зловредни кодове и дейности в акаунтите на потребителите, а в последствие предложи и избор на всеки от няколко безплатни анти-вирусни решения. Сега Facebook обяви партньорството си с ESET, което дава на потребителите много по-големи възможности за отстраняване на вируси и зловредни кодове. Създадени на база легендарната технология NOD32, решенията на ESET дават отлични резултати в предпазването, защитата и отстраняването на вируси и зловредни кодове, фишинг атаки, спам и други видове зловредни активности в интернет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар