Translate

вторник, 23 декември 2014 г.

Изграждане на Национална гвардия, в която да служат всички, навършили 18 години


с продължителност на службата от 2 месеца за жените и 3-6 месеца за мъжете, се предлага в проект на Българска национална доктрина.
Шестата редакция на проекта е направена от учени от неправителствената организация Българска академия на науките и изкуствата (БАНИ) с финансовата подкрепа на Патриотичния фронт.
По думите на акад. Григор Велев, председател на БАНИ гвардията може да осигури подготовка за борба с извънредни ситуации (наводнения, земетресения, пожари, аварии, епидемии и др.).
В проекта на национална доктрина се предлага също така и създаване на военен трудово-професионален корпус, който ще има задача да ограмоти младежи и да им даде професионална подготовка.
Освен това са разработени и мерки за подпомагане на раждаемостта - безплатно лечение за всички, които страдат от стерилитет, както и възстановяване на ергенския данък за мъже и жени от 31 години до 55-годишна възраст.
Според създателите на доктрината "България през двайсет и първи век" събраните средства от данъка трябва да се внасят във фонд за деца без родители. 
От БАНИ предлагат още и увеличаване на детските надбавки - при първо дете майките да получават 20 на сто от средната заплата в България, при второ - 40% от средното възнаграждение, а при трето - 80%.
От БАНИ настояват -  да се осигури равнопоставеност на достъпа на Спешната помощ до отдалечени и труднодостъпни райони като се изготви преразпределение на местоположенията на центровете на Спешната медицинска помощ според географските особености на района и гъстотата на населението; във всички висши училища да се създадат отдели за следдипломна квалификация; всеки български специалист да преминава задължително на пет години квалификационен курс за опресняване на знанията; специална програма за съхранение на народното творчество и др.
В проекта на доктрина се иска България да проучи социалното положение на българите в странство и възможностите им да участват в българската икономика. Според акад. Велев се налага откриването на наши училища по света с цел да се защити българската идентичност.


Догодина администрацията в МВР ще бъде преназначена по Закона за държавния служител


Тази мярка като част от цялостната реформа.Така счетоводителите и юристите в
министерството ще бъдат отделени от статута на полицаите и пожарникарите, и на практика ще загубят някои от бонусите, които в момента им се полагат, като ранното пенсиониране и изплащането на двайсет заплати при освобождаване от служба. Друга мярка е увеличаване на броя на полицаите в населените места и съкращаване на административните структури в МВР, ДАНС и ДАТО.
Към момента част от администрацията в МВР е назначена по Закона за МВР, което дава право на служителите да използват пакет от социални придобивки, както и да се пенсионират независимо от възрастта след 27 години трудов стаж, от който две трети са изслужени в системата.
Замислената реформа включва увеличаване на броя на полицаите в населените места, като мярка за борба с битовата престъпност и създаване на еднотипна служба в ДАНС, МВР, ДАТО и в Разузнаването, за да не се подклажда напрежение между отделните служби.Известно редуциране на административния апарат в МВР от 1/3 на ½  и по възможност - нещо, което не съм сигурен дали ще имаме сила и воля да го свършим - еднотипна държавна служба в МВР, ДАНС, ДАТО, в разузнавателните служби, за да не се подклажда непрекъснато напрежение между тези служители, обяснил вътрешният министър Веселин Вучков по време на заседанието на Министерски съвет, стана ясно от публикуваните стенограми от заседанието на правителството.

Организаторите на конкурса "Мис Свят: Премахваме дефилето по бански


"Излизаме от света на банските, защото не това е пътят, по който искаме да се
развиваме. Мис Свят трябва да бъде личност, която може да помогне на обществото. Тя е по-скоро посланик, а не кралица на красотата ", каза Крис Уилмър, директорът на "Мис Свят Америка" и "Мис Съединени американски щати".
"Това не е просто конкурс за красота, а красота с цел. Няма причина да има кръг по бански", добави той.
Неговото решение идва в момент, когато традиционните конкурси за красота и показването на женските форми са често обсъждани теми. Последното шоу на "Виктория Сикрет" в Лондон предизвика редица феминистки публикации, в които се подчертава лукса, а много известни личности подкрепиха кампанията Free The Nipple срещу забраната за жените по монокини.

Светещото бельо – ориентир за партньора


Австралийската фирма LuminoGlow пуска линия светещо в тъмното бельо
във флуоресцентно зелено, което слага край на всякаква дезориентация на партньора, съобщи в. "Дейли мейл".
Светещи обаче са само елементи, които правят деликатен контур. На светло бельото изглежда съвсем нормално, но на тъмно то е невероятно.
Фирмата гарантира "видим лукс, чувственост и показност" на асортимента си, с използването само на най-фина италианска коприна. "Нищо не е оставено на случайността", уверяват от LuminoGlow.
Цените на новите артикули започват от 65 долара за прашки и стигат до 180 за комплект.

БТА