Translate

понеделник, 26 януари 2015 г.

В болница "Майчин дом" бе открита библиотека за пациента - "Усмихни се и ще успееш" - "Библиотека за теб"



Инициативата бе посветена на Деня на родилната помощ – 21 януари и се организира от УАГБ „Майчин дом“, пациентски организации „Заедно с теб”, Асоциация за репродуктивно здраве,
бременност и грижа за децата „Усмихни се“, Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“, Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания, Институт по иновации, Издателство „Изток-Запад“. Пенка Георгиева, председател на пациентските организации "Заедно с теб" каза в "Преди всички":
- Откриването на библиотека е израз на благодарност за всички лекари, медицински сестри и акушерки от лечебното заведение. Това ще е едно магазинче за надежда, надежда за всеки. Самата аз знам, че има нужда за успешния завършек на лечението на пациентите. Книгите са дарения. Това ще е място за общуване. Ще дадем възможност да се създаде доверие между лекарите и пациентите. Идеята е за създаване на позитивизъм.
След болница "Царица Йоанна-ИСУЛ" това е втората библиотека за пациента, която е с послание „Децата на България”.
Според резултатите от анкетата, проведена от пациентската организация "Заедно с теб" сред 560 пациенти на УАГБ „Майчин дом“, в продължение на около месец 28% са удовлетворени от медицинската дейност на лечебното заведение, над 30% са удовлетворени от персонала, а 17% от запитаните са заявили, че са удовлетворени от родилната помощ. Само една пациентка имаше забележки към медицинската помощ в болницата, което е под 1%.

Няма коментари:

Публикуване на коментар