Translate

сряда, 14 януари 2015 г.

Европейският Инвестицонен Фонд, чрез фонда си Емпауър Кепитъл, застава зад мащабната инвестиционна програма на Сити Клиник

Инвестицинният фонд Емпауър Кепитъл и Александър Минов инвестират в Сити Клиник за изграждането на три нови лечебни заведения сред които уникална по рода си онкологична болница



Инвестицонната програма на Сити Клиник надхвърля 200 млн.лева за изграждане на свръхмодерна онкологична болница в София, разширение с нова сграда на съществуващата болница в София и изграждане на многопрофилна болница във Варна с над 150 легла.
Към програмата за развитие с дялово участие се присъединява инвестиционния фонд Емпауър Кепитъл, който разпределя средства на Европейския Инвестиционен Фонд. Това е първата инвестиция в българска компания на Емпауър Кепитъл.С дял в дружеството се включва и частния инвеститор Александър Минов.
70 млн. лева е инвестицията за изграждането на Онкологичен център Сити Клиник в София. Лечебното заведение ще започне да лекува своите първи пациенти до края 2015 г. Целта на Сити Клиник е в следващите 3 години да стане най-големия доставчик на медицински услуги у нас.
Онкологичният център Сити Клиник, ще разполага с 3 линейни ускорители от най-високия клас, с над 100 легла и ще осигури на онкологично болните пациенти достъп до уникални технологии и информационни решения. В модерната болница ще работят водещи онколози, като част от тях практикуват в момента в световно известни болници в Европа и света. Тук ще са застъпени широк спектър от услуги, включващи медицинска онкология, лъчетерапия и радиохирургия, нуклеарна медицина, трансплантация на костен мозък и терапия със стволови клетки, генетични консултации, онкохематология. Онкологичен център Сити Клиник е специално проектиран от HKS, водещо американско архитектурно бюро, специализирано в създаване на лечебни заведения и проектирало водещи болници из целия свят.
“Целта на новата онкологична болница е за първи път в България да се предоставя мултидисциплинарно лечение на пациентите с онкологични заболявания.” разказва Илиан Григоров,съосновател и изпълнителен директор на Сити Клиник.
Амбицията на Сити Клиник е чрез новата Онкологичния болница да се осигури на българските онкологично болни лечение на такова ниво, което ще е несравнимо с нито един друг онкологичен център в региона.
“Очакваме дори пациенти с ракови заболявания от съседните държави да избират нашата болница, за да получат достъп до такова лечение.” споделя още Андрей Марков, съосновател и изпълнителен директор на Сити Клиник.
“Решихме да инвестираме 5 млн. лева в проекта за онкологична болница, защото вярваме в мисията на Сити Клиник да предостави достъпни медицински услуги от световно качество на възможно най-много българи.” обяснява Елвин Гури, директор на Емпауър Кепитъл. „Нашият фонд, създаден с подкрепата на Програмата Джереми, съществува за да покпрепи точно такива смели проекти, както в здравеопазването, така и в други сфери.” допълва Гури.






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар