Translate

понеделник, 19 януари 2015 г.

Втори сезон на „Explore Bulgaria“ по National Geographic Channelс



NGC набира желаещиза участие в предаването на http://explorebg.natgeotv.com/

National Geographic Channel (NGC) България за втора поредна година организира мултимедийния проект „Еxplore Bulgaria“, който обединява телевизионния ефир и онлайн платформите на документалния канал и е разработен изцяло за българския пазар.
Епизодите на предаването ще бъдат шест на брой, всеки с дължина 22 минути, и отново ще бъдат реализирани от продуцентската компания АГИТПРОП.Снимките на Explore Bulgaria ще бъдат през март и април, а излъчването на първи епизод в ефира на документалния канал е предвидено за 26 май, от 21:30 часа.
„През миналата година вдигнахме летвата много високо и сега ще ни се наложи, макар и трудно, да я надскочим. Обичаме творческите и професионалните предизвикателства. Надяваме се, че този път с по-голямата дължина на епизодите и с разнообразните изследователи, да реализираме много силен сезон.“, сподели продуцентът Мартичка Божилова.
Познатите лица на „Explore Bulgaria“от миналата година Мая Стоилова, Георги Палазов, Надежда Карастоянова и Васил Попов, отново ще обикалят страната и ще показват още интересни места от България. Към тях се присъединява момичето на Лотария България – Ванчела. Тя ще търси хората на България и ще се опита да разбере какви са мечтите им.
Тази година NGC дава възможност и на зрителите да участват в поредицата. Онлайн конкурсът „Стани изследовател с NGC България“ има за цел да намери шестима българи с откривателски дух. Желаещите да се включат в конкурса могат да го направят на сайта на инициативата: explorebg.natgeotv.com от 19-ти януари до 19-ти февруари.
Участниците трябва да качат свои снимки и да напишат мотивационно писмо, с което да убедят журито, че те са подходящите изследователи. След приключване на конкурса, от всички кандидатствали ще бъдат избрани 30-те, събрали най-много гласове. Те ще бъдат поканени на интервю и от тях ще бъдат избрани шестима души. Всеки един от тях ще бъде герой в един от шестте епизода на „Explore Bulgaria“.
За втора поредна година ОББ и OMV България застават зад проекта. Като тази година се включиха още Лотария България и Диел Спорт.
„Когато за първи път подкрепихме „Explore Bulgaria“миналата година, в проекта припознахме начинание, което пряко кореспондира с ценностите на ОББ за уважение и интерес към всичко, което ни заобикаля и историята, която всяко кътче на България носи в себе си.Щастливи сме, че очакванията ни се оправдаха. С радост заставаме и зад второто издание на „Explore Bulgaria“, защото той провокира изследователя във всеки един от нас“,коментира Александър Георгиев, Началник управление „Банкиране на дребно“ в ОББ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар