Translate

петък, 6 февруари 2015 г.

„БУЛФАРМА“ с приз за инвеститор на годината 2014


„БУЛФАРМА“ спечели за втори път престижното отличие “Инвеститор на годината”. 


А само преди два месеца спечели отличие и в националния конкурс „Сграда на годината“ 2014 за инвестицията си в новопостроените корпуси на пловдивската болница МБАЛ „Пълмед“.

„БУЛФАРМА“ бе наградена в категорията “ Инвестиция в завладяване на пазарeн дял“ за 2014 г. в конкуренция с още 25 номинирани компании от Българската агенция за инвестиции. През 2014г. фирмата инвестира над 58 млн. лева в българската икономика, като най-голямото си вложение прави в изграждането на нови медицински корпуси и закупуването на нова съвременна апаратура в модерната Университетска болница в столицата - „Софиямед“ и в Пловдив-в МБАЛ „Пълмед“.
Никола Тиков от УС на фирмата изказа своето удовлетворение от поредното им признание от страна на Българската агенция за инвестиции, и увери че „БУЛФАРМА“ ще продължи да бъде от големите инвеститори в българската икономика и най-големият частен инвеститор в българското здравеопазване и през 2015-та година.
„БУЛФАРМА“ ООД е фирма с 17-годишна история, която стартира с основна дейност дистрибуция на лекарства на едро за българския и международен пазар.От 2000 г. тя инвестира в областта на здравеопазването като през същата година прави първата в България приватизация на публично здравно заведение в гр. Пазарджик. Оттогава досега фирмата, чрез приватизация и собствено изграждане, е създала 6 болници и 7 поликлиники на територията на цялата страна. Най-голямата от 6-те болници е „УМБАЛ Софиямед“, която разполага с 550 легла. В структурата на „БУЛФАРМА“ ООД работят над 3000 човека. От създаването си до днес фирмата е придобила мажоритарни дялове в 31 дружества освен в област здравеопазване, така и във фармация, строителство, обществен транспорт и логистика, производство на строителни материали, управление на недвижима собственост и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар