Translate

вторник, 3 февруари 2015 г.

Здравният министър д-р Петър Москов: Ако вие се ударите с „безкрайно скъпата си кола“ и това изисква един месец лечение в болница на стойност 50, 100 или 200 хиляди лева, вие няма как да възстановите правата си с 500 лева за последните три години



Новият режим по отношение на вноските за здраве ще влезе в сила 6 месеца след приемането на промяната в закона за здравното осигуряване, обясни здравният министър Петър Москов
Новото решение за здравно неосигурените лица сега Петър Москов обясни с думите, че „това означава,че ако вие се ударите с „безкрайно скъпата си кола“ и това изисква един месец лечение в болница на стойност 50, 100 или 200 хиляди лева, вие няма как да възстановите правата си с 500 лева за последните три години“. „Ще бъдете така добър да заплатите всичко, което дължите от началото на създаване на здравноосигурителния модел“, коментира здравният министър .
И допълни: "Ако вие се ударите с безкрайно скъпата си кола и това изисква един месец лечение в болница - лечение за около 50 000, 100 000 или 200 000 лева - вие няма как да възстановите правата си с 500 лева за последните три години. Ще бъдете така добър да заплатите всичко, което дължите от началото на здравноосигурителния модел, както го правят повечето от нас", подчерта Москов.
По данни на неговото ведомство от миналата година, около 150 хиляди са българите, които не се осигуряват, а не са социално слаби.
Не е възможно една търговска организация като банка да знае във всеки един момент моето състояние на човек, който има кредит към нея и дали съм просрочил с 10 минути задължението си, а държавата с всичките си механизми да не може да отговори, включително и в тоя момент, какво е количеството на здравно неосигурените и това ще се промени“, коментира  още здравният министър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар