Translate

сряда, 18 февруари 2015 г.

Балканският фестивал „Бохеми" е първият по рода си за България



За първи път у нас на едно място ще се съчетаят музиката, културата и кухнята на Балканите

На 26 и 27 юни Банско ще се превърне във фестивален град на истинския бохемски празник.
Балканският фестивал „Бохеми" е първият по рода си за България. С концепция да съчетае музиката, културата и кухнята на балканите, фестивалът акцентира върху усещането за свобода, живот и искрено веселие.
На централния площад в града ще гостуват музиканти като македонската изпълнителка Каролина Гочева, сръбският музикант Желко Йоксимович и още много други български и балкански звезди, оркестри и брас секции. Те ще представят културното, музикално разнообразие на държавите си - автентичен фолклор, съчетан със съвременни ритми.
Иво Папазов-Ибряма и неговият оркестър "Тракия" ще открият фестивалът, който ще бъде съпътстван от кулинарни изкушения и през двата дни.
Събитието се организира от “Бохемия Ентъртейнмънт” – напълно безплатно, по инициатива на община Банско.
Очакванията на организаторите са празникът на балканската музика да привлече допълнително туристи за летния туристически сезон в Банско.
По думите на Георги Икономов, кмет на Банско,  фестивалът ще намери своите съмишленици и ще заеме своето място в ежегодната културна програма на общината.
"Балканскиият фестивал „Бохеми" е празненство на неравноделния ритъм, тъпаните и горещата източна кръв. Първото издание ще бъде поредица от хубави концерти, а защо не, за в бъдеще, да има и състезателен характер, сподели  Ивайло Дачов, организатор на фестивала.
Организаторите се надяват за в бъдеще "Бохеми" да успее да надхвърли границите на балканския регион.

Няма коментари:

Публикуване на коментар