Translate

понеделник, 23 февруари 2015 г.

За пета година Асоциацията на студентите-медици в България и организации на пациенти с редки болести организират събитието за деца "Болница за плюшени мечета"



На 22.02. т. г. на последния етаж в Гранд Мол Варна, под формата на игра децата научиха
повече за хигиената, здравословното хранене и за това, какво се случва в една болница. Те общуваха свободно с младите лекари, които по един приятелски и спокоен начин им помогнаха да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки. "Пациенти" бяха плюшените играчки на децата, а "мечешки доктори" - студентите по медицина от варненския Медицински университет. Болница за плюшени мечета" е международен проект, харесван от децата в цял свят. Докато разказват за "болестите" на своите плюшени играчки, децата получават нови знания и умения и най-вече сигурност, че могат да се справят в болнична ситуация. В чакалнята ги очакват интересни и занимателни игри, а рецептите в болничната аптека са, разбира се, за бонбони.
Болница за плюшени мечета" е първото от поредицата събития, организирани от пациентските организации на хора с редки болести за отбелязване на Деня на редките болести - 28 февруари.
На 25, 26 и 27 февруари в информационния център на Община Варна студентите по медицина организират благотворителен базар с мартенички. В помощ на децата с редки болести тази година се включват и служители на Уникредит Булбанк клон Варна, които също изработват и продават мартенички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар