Translate

сряда, 25 февруари 2015 г.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев: Трябва да има стремеж за свиване на дефицита



"Асоциацията на индустриалния капитал в България изрази несъгласието си с предвиждания за следващите 3 години дефицит от порядъка на 6,5 млрд. Нашата позиция е, че този дефицит
трябва да бъде по-малък и да има стремеж за неговото свиване и за намаляване на съответно заема, който страната ще взема." Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред БНР. Той припомни, че последните няколко години, винаги когато е ставало дума за милиарди левове темата е била обсъждана в Тристранния съвет за сътрудничество. До договора за нов държавен заем нямаме достъп. Публични са само проектът за закон и мотивите към него са публични, каза още той.
"Въпреки че в проектозакона е казано 8 млрд. евро, стана ясно, че това не е твърд ангажимент и ако се емитират по-малко, държавата няма да плаща никакви такси за ангажимент, неустойки и т.н. върху неемитирани суми", обясни Велев.
Преди дни финансовият министър Владислав Горанов упрекна работодателите, че не четат правителствените документи, но не уточни дали проектът на договора е включен в тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар