Translate

петък, 6 февруари 2015 г.

Цените за преглед и лечение при зъболекар не са променени



Безплатните лечебните дейности при зъболекар за здравноосигурените пациенти остават
същите и през 2015 година, напомнят от РЗОК - В. Търново. На безплатна пломба и вадене на зъб имат право всички деца до 18-годишна възраст. Двете лечебни дейност се поемат изцяло от касата, а за лечение на пулпит или периодонтит се доплаща 4, 70 лв. за временен зъб и 12, 30 лв. за постоянен.
Пакетът от първични дентални дейности включва още преглед на общото състояние на зъбите. За него деца и възрастни доплащат 1, 80 лв. Възрастните доплащат 4, 00 лв. за поставяне на пломба и 4, 00 лв. за вадене на постоянен зъб. Бременните имат право на втори допълнителен зъбен преглед по програмата „Майчино здравеопазване”.
Здравноосигурените пациенти могат да лекуват зъбите си при всеки зъболекар, сключил договор с касата. Достатъчно е пациентът да предостави здравноосигурителната си книжка, в която стоматологът да отбележи извършените дейности. Ако пациентът не е доволен от работата на зъболекаря, има право да подаде писмена жалба до директора на Районната здравноосигурителна каса . За изясняване на фактите се назначава проверка, а недоволният пациент се уведомява писмено за резултата.


www.borbabg.com
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар