Translate

четвъртък, 19 февруари 2015 г.

КНСБ: Борисов се научи да управлява, а Москов – още не



Правителството успя да се справи в определена степен с политическата нестабилност, но дали ще продължи дълго е трудно да се каже. Министър-председателят в момента действа по-доста по-мъдър начин, отколкото действаше при предишното управление. Бойко Борисов сякаш се е научил да управлява, защото преди като че ли се забавляваше с цялата власт в ръцете си. Сега управлява и то доста сложно – с постоянни вътрешни напрежения и той успява в тези няколко месеца да ги овладява. Това заяви на пресконференция президентът на КНСБ Пламен Димитров.
"Очевидно е, че за 100 дни и повече от управлението на правителството всеки обективен наблюдател вижда, че държавата е по-малко зле, отколкото беше преди 3 месеца във всички отношения-финансова и икономическа стабилност. Три месеца преди това имаше пълна безпътица и заплаха за нови парламентарни избори", смята Димитров.
Оценката ни за правителството е по-скоро добра и оптимистична", каза президентът на КНСБ.Според него за успеха на кабинета "Борисов 2" са решаващи три неща до края на годината. "Ще успеем ли всички да намерим решение за пенсионната система и за реформата, дали ще бъдат сложени на масата нови ясни намерения за икономическа и индустриална политика, и дали приоритетът за доходите ще бъде изваден напред", изброи ги Димитров.
От КНСБ са на мнение, че новият външен дълг на страната ни в размер на 16 млрд. лв. е необходим, но дефицитът трябва да се управлява добре. От там дадоха и пример с дълга на Германия, който е 80 % спрямо БВП. Трябва да е ясно къде отиват парите, а не дали да ги взимаме, подчертаха от синдиката.
Лидерът на КНСБ посочи като лош пример методите, по които здравният министър Петър Москов решава проблемите в своя сектор, и като добър пример успешното справяне с кризата в БДЖ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар