Translate

понеделник, 9 февруари 2015 г.

Здравният министър д-р Петър Москов: Държавата се заема и с неосигурените българи



В момента държавата осигурява пенсионерите, децата до 18 г., студентите, както и най-бедните на база социални помощи за отопление.
"Ако вие сте от категория, различна от тези, но считате, че вашите доходи и вашия начин на живот не ви дава възможността да отделите пари за здравно осигуряване, тогава вие ще имате възможност да отидете в службата за социално подпомагане и активно да предявите тази си позиция. Службата ще направи своите пълни анкети и ще види през месеците, през които не сте се осигурявали, вие наистина ли не сте имали възможността да го направите - бил сте безработен, бил сте на Бюрото по труда, не ви е предлагана работа , която вие да откажете, доходите ви не са свързани с това вие да купувате и продавате по две коли годишно, или да ходите два пъти годишно на почивка. Ако вие имате действително статуса на реално социално слаб, държавата ще влезе в подпомагане да върнете здравноосигурителния си статус", разясни д-р Москов, цитиран от ТВ7.
Това е различен подход - да бъде идентифициран индивидуалният случай, да върви ежемесечно осигуряване, а не постфактум държавата да плаща разходите за лечението. Касата ще плаща за добри резултати от лечението, бе категоричен той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар