Translate

сряда, 25 февруари 2015 г.

Лидерът на "Десните", д-р Илко Семерджиев: Защо министър Москов мълчи за ВМА?



Министърът на здравеопазването, както и министърът на отбраната, би следвало да носят и политическа, и административна отговорност за това, което се случва в техните системи. Ние
чухме, че министърът на здравеопазването, който е един от най-приказливите в това правителство, нямало да взема отношение, въпреки че неговата агенция "Медицински одит" също има доклад по случая. Това заяви, бивш министър на здравеопазването, пред БНР.
„На практика, казусът ВМА за мен не е водещ. За мен е водеща ситуацията, в която едно политическо лице, едно ведомство отказва да направи необходимото, когато има криза в сектора. Второто, което бих подчертал, което е много сериозно... Не сте забравили, когато преди не повече от месец, министър Москов каза, че ще гони болничните шашкъни, но вчера чухме, че ще мълчи по въпроса. Това е притеснително. Иначе не бива да се обвинява който и да е или да се сатанизира, преди да са си свършили работата компетентните органи“, категоричен би д-р Семерджиев.
Той подчерта, че откакто е въведено здравното осигуряване, от 15 години, няма ръст в извънболничния сектор с повече от 5 до десет процента, докато в болничния сектор е със стотици проценти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар