Translate

вторник, 10 март 2015 г.

За 14 поредна година се провежда „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“



В НДК на 10 и 11 март форумът за студентски стаж и кариера предлага на бъдещите висшисти и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се
срещнат с потенциални работодатели. Над 130 български и международни компании ще представят в София и още шест града в страната своите стажантски програми и свободни работни места.
„Форумът е единственото по рода си и мащаба си събитие в страната и е пресечната точка, където бизнесът среща младите хора и им предоставя шанс за развитие и реализация в кариерата“, сподели Светлозар Петров, Управител на JobTiger, на специална предварителна пресконференция. 
По думите му форумът дава възможност младите хора да си сверят часовниците – какво, търсят компаниите, защо се налага владеене на един или повече от един чужди езици и .т. н.
Според него много е важно младите хора да имат мотивация за учене и познание. Форумът е прекрасна възможност студентите да намерят нещо близко в сферата на това, което учат. Освен това този вид комуникация им помага да преодолеят бъдещите си притеснения, когато влязат в офисите на избраните от тях компании, където костюмирани хора им задават въпроси.
Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки в Нестле България – компанията генерален спонсор на форума, от самото му начало до днес, сподели за ангажимента на компанията към развитието на младите хора и представи плановете и инициативите на компанията за борба с младежката безработица в страната. Тя подчерта, че възможностите за кариерен старт в компанията са изключително разнообразни и се предлагат стажантски позиции във всички отдели – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие. АнгеловаВ края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа - „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите“), в рамките на която, в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Само през първата година от инициативата  160 млади хора са се възползвали от тази възможност, а 55% от стажантите ще останат в компанията и през 2015 г. Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2015 г. Нестле България и партньорите ѝ от Джобтайгър стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите
Ангелова припомни, че в края на 2013 г. Нестле обяви стартът на инициативата за младежка заетост в Европа - „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите“), в рамките на която, в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г.
Само през първата година от инициативата близо 160 млади хора са се възползвали от тази възможност, а 55% от стажантите ще останат в компанията и през 2015 г. Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2015 г. Нестле България и партньорите и от Джобтайгър стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите, традиционно организирани като част от „Национални дни на кариерата“.
От JobTiger и Нестле България обявиха, че за „Национални дни на кариерата“ 2015 г. са предвидени няколко нововъведения, на които посетителите на събитието ще могат допълнително да се информират по различни въпроси, свързани с търсенето на работа.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар