Translate

понеделник, 16 март 2015 г.

Пилотите от Авиобаза Крумово поискаха от премиера хендсфри за спасителите



Премиерът Бойко Борисов благодари на екипите от авиобаза "Крумово", за действията им в
спасителните акции през последните дни. Той им съобщи, че в края на март ще бъдат наградени, като уточни, че командирите ще получат "значки", а на екипите наградата ще бъде финансова. Пилотите представиха техниката, екипите, медицинското оборудване и устройствата, с които работят по време на спасителните акции, от което стана ясно, че радиостанциите им нямат хендсфри и не са съвместими с каските и на практика работят с една ръка. Борисов се учуди, че такава техника липсва, при положение, че вертолетите са скъпи машини.
„Дали сме 300 милиона лева за хеликоптери, не може да няма хендсфри за 3 хиляди лева. Скъпи на триците, евтини на брашното”, каза той.
Оказва се, че липсва не само хендсфри за спасителите, които трябва да работят с две ръце, а не с едната да държат радиостанцията, но и достатъчно лебедки, резервни части и консумативи за самолетите.
Премиерът съобщи, че се обсъжда държавата да закупи 5 медицински хеликоптера, на стойност 15 милиона лева, които ще бъдат разположени в различни краища на страната и ще имат готовност в подобни бедствени ситуации. По думите му най-вероятно те ще бъдат "зачислени" на военните, тъй като МЗ няма пилоти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар