Translate

понеделник, 16 март 2015 г.

Нова асоциация на болниците в България



Новоучредената преди броени дни "Българска болнична асоциация" включва 26 водещи лечебни заведения от цялата страна, подкрепени от още над 10 други частни и 2 общински болници.
Мотивите за създаването на новата организация, която ще защитава и отстоява позициите и правата на болниците и пациентите в България, са продиктувани най-вече от условията за финансиране на лечебните заведения по НРД 2015. и по конкретно- от новата методика за лимитирано финансиране.
Учредителите са частни болници, но организацията остава отворена към всички лечебни заведения, които желаят да се присъединят и споделят целите, които тя си поставя.
Управителният съвет включва 7 мениджъри. За Председател на новата Асоциация бе избран д-р Бойко Миразчийски, управител на МБАЛ „Бургасмед", а за
Зам.-председател - г-н Андрей Марков, изпълнителен директор на УМБАЛ „City Clinic".
„Българска болнична асоциация" ще взема отношение при обсъждането на важни проекти и нормативни актове, свързани със здравната система. Асоциацията ще настоява за активен диалог с държавните институции - МЗ, НЗОК, Изпълнителна агенция „Mедицински одит” и др. при вземането на най-добрите решения за пациента и правото му на съвременно лечение.
„Българска болнична асоциация" ще се присъедини като член и към други  Европейски болнични асоциации.



Няма коментари:

Публикуване на коментар