Translate

петък, 20 март 2015 г.

Апаратура от най-висок нов клас за България заработи в ДКЦ „Софиямед“



Новото поколение апаратура е на водещият световен американски лидер в производството на лабораторна техника „Beckman Coulter” и е произведена в средата на 2014 г. Новата техника
вече функционира в Клиничната лаборатория на ДКЦ „Софиямед“ и по думите на неговия управител д-р Тинка Данчева е единствената високотехнологична апаратура от този клас в България.
Новата апаратура дава възможност за изследване едновременно на 26 параметъра от кръвната картина. Това е изключително висок клас хематологична техника за изброяване на 5 диференциално броене на белите кръвни клетки и изброяване на ядрените еритроцити. Има 5 режима на работа, както и панел за други телесни течности.
„Всичко това ни позволява да бъдем изключително прецизни при диагностиката на хематологичните заболявания. Усъвършенстваната технология гарантира отлична чувствителност и специфичност на диференциалния анализ и точност на всеки един показател от изследваната проба. Разбира се факта, че подобен клас апаратура се внася за пръв път в България и се намира в ДКЦ „Софиямед“ само може да радва целия ни екип, надявам се и пациентите ни”, коментира д-р Tаня Тодорова, ръководител на звено Клинична лаборатория в ДКЦ „Софиямед”.
Новия автоматичен хематологичен брояч разполага с последно поколение системи, които свеждат до мимимум ролята на субективния фактор при изследване на кръвните проби. Сред тях е иновативната триизмерна „VSC” технология, която способства за максимално точни резултати, Accu count – която подобрява точността на броене на клетките и има повишен праг на чувствителност за разделяне на еритроцити от тромбоцити, както и патентованата функция за трикратно измерване на пробите, която гарантира точността на резултатите и минимизира до максимум техническите грешки при обработката на резултатите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар