Translate

понеделник, 16 март 2015 г.

При нарушение на финансовата дисциплина директорите на болниците с принципал МЗ ще бъдат санкционирани и отстранявани моментално



Това заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов по времето на петъчния парламентарен контрол в отговор на депутатски въпрос за болниците с най-високи дългове.
„Ако някой от директорите на болниците излезе от финансовата дисциплина, той ще бъде сменен незабавно“, категоричен бе д-р Москов. Той допълни, че санкцията ще се отнася за всеки ръководител на лечебно заведение, чийто принципал е държавата, независимо чие назначение е този директор.
По думите му подготвени са анекси към договорите за управление на всеки един от директорите на болниците, които включват нови форми за отчетност и спазване на бюджетната дисциплина.
„Болницата не е социален дом, където някакви хора по партийна линия получават назначения - това трябва да спре”, заяви още той.
Здравният министър отрече обвинения на БСП, че се извършват политически назначения в болниците с държавно участие, предаде БНР. "Партийни назначения не правя, няма и да правя. РБ също не ги прави. Всеки, който прави това нещо на своя глава, носи своята отговорност", отсече д-р Москов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар