Translate

понеделник, 16 март 2015 г.

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок - Радан Кънев в шок от кражбите на публични средства



Шокиран съм от огромните мащаби на кражби на публични средства. България трябва да има много силна икономика, за да издържа това. Навсякъде, на всяко ниво се сблъскваме с
отчайващо ниво на кражби.Отстраняването на ДПС от властта става бавно, но сигурно. Нашите симпатизанти очакват по-бързи промени, но като виждам реакцията от другата страна, явно ударът е много тежък“, обясни той.
Лидерът на ДСБ обяви, че се подготвя законопроект за държавния служител, който целял да спре политическите назначения. Документът предвижда създаване на орган на централно ниво, който да провежда конкурсите и да определя заплатите на чиновниците. Подготвял се и закон за спецслужбите. Според Кънев политически чистки не трябва да има, но сегашните служби за сигурност и МВР били политизирани. „Изключително внимателно ще бъде прегледана дейността на шефовете на регионалните дирекции, как са се борили с купуването на гласове, за да може да имаме сигурност, че МВР се бори срещу неприятната тенденция, а не е елемент от нея", заяви Кънев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар