Translate

вторник, 28 април 2015 г.

25 младежи се обучават в безплатен курс по „Програмиране с Java” във Варна



той ще продължи два месеца и включва обучения по технически и бизнес компетенции, както и
усъвършенстване на меките умения. Курсът се организира от Технически университет – Варна и Samsung, с подкрепата JobTiger и The Business Institute, а лектори в курса са доказали се професионалисти от Musala Soft, The Business Institute и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании.
За нас като компания лидер в технологиите, основен приоритет е не само да създаваме устройства, които подобряват живота на хората, но и да използваме своята глобална мрежа и иновации, за да създаваме положителна промяна за хората и общността, от която сме част и ние“, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър, Samsung България.
Това е третият пореден курс в програмата Samsung Tech Institute, която подготвя младите хора за най-добрите възможности за работа в дигиталната ера, и чиято основна цел е да се бори с младежката безработица.
Обучението в „Програмиране с Java”, е изцяло практическо, насочено към надграждане на уменията по обектно ориентирано програмиране на студентите, използвайки Samsung технологиите. Всеки от младежите ще има възможността да създаде прототипно приложение, с което да демонстрират новите си умения. Освен че ще надградят техническите си и бизнес познания, с всеки от младежите ще се проведе и персонално кариерно консултиране.
В края на курса, участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Технически университет – Варна и ще бъдат с преференции при записването на следващия курс, организиран от университета и Samsung на тема: „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android“. Освен това курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на програмирането с Java.


Няма коментари:

Публикуване на коментар