Translate

вторник, 21 април 2015 г.

Съюзът на пивоварите отново на пистата за масов спорт - “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”



Съюзът на пивоварите в България (СПБ), с партньорството на Главна дирекция „Национална полиция”, обяви началото на тазгодишното издание на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат.
Стартът на инициативата, като превантивна практика подрастващите да не експериментират с алкохол, бе даден в Националния център за отдих и обучение Ястребино. В първото от поредицата събития, планирани в рамките на кампанията през настоящата година, се събраха най-добрите областни отбори на Детската полицейска академия от Монтана, Търговище, Бургас и Стара Загора. Служители на МВР, педагози и експерти от БЧК организираха разнообразни тематични занимания с ученици над 11 години по време на първата Национална детска полицейска академия. С подкрепата на СПБ се проведе дългоочакваното състезание под мотото Спортът е по-добрият начин децата да пораснат.
След оспорвана надпревара триумфира отборът на Детската полицейска академия от гр. Бургас.
„Кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат се утвърди като национална инициатива за насърчаване на физическите занимания, общуването и споделянето на здравословния начин на живот, като подход за превенция и създаване на полезни знания и навици на подрастващите”, коментира Ивана Радомирова – изпълнителен директор на СПБ. „Благодарение на силните ни партньорства с ГДНП, Столична община (CO), Министерството на младежта и спорта (ММС), организациите за превенция, спортните федерации и клубове, през миналата година в кампанията се включиха над 5000 участника, а над 1 милион българи знаят за нея. Тази статистика красноречиво показва големия потенциал, който носи нашето послание и каузата да научим децата да спортуват.”   
През следващите месеци кампанията на СПБ продължава в София. Предстоят събития в партньорство със Столична община, дни на отворените врати по изправителна гимнастика и волейбол с Евгени Иванов – Пушката. Ще се проведат още стрийт бол турнири и щафетни игри за родители и деца.
За най-активните семейства отново ще има специални награди. 
Информация за различните активности по кампанията ще бъде публикувана на сайта www.pivovari.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар