Translate

вторник, 21 април 2015 г.

Байер ХелтКеър (Байер) разшири сътрудничеството си с Института „Броуд” към Масачузетския технологичен институт (МТИ) и Харвардския университет



като включи сърдечносъдова геномика и откриване на лекарства. Целта на тази нова област на сътрудничество е да се добие повече информация относно човешката генетика, която да
съдейства за създаването на нови терапии за сърдечносъдови заболявания.
Управлението на това сътрудничество ще включва съвместен управителен комитет и съвместен изследователски комитет, които ще наблюдават напредъка и посоката на развитие на изследователската дейност.
„Развълнувани сме от факта, че разширяваме сътрудничеството си с Института „Броуд” в сферата на сърдечносъдовата геномика в търсене на гени и мутационни промени, които лежат в основата на сърдечносъдовите заболявания, за да разработим нови методи на лечение и възможности за диагностициране на тези заболявания,” заявява професор Андреас Буш, ръководител на Глобалния отдел за разработване на лекарства и член на Изпълнителния съвет на Байер ХелтКеър. „Сътрудничим си през последните две години и успяхме да развием изключително конструктивно партньорство през това време.”
„Вълнуващо е, че разширяваме текущотоэси успешно партньорство с Байер в областта на онкологията,” заявява професор Ерик Ланер, президент и директор на Института „Броуд”. „Очакваме ползотворно сътрудничество, което ще комбинираопита на Байер в сферата на лечението на сърдечносъдови заболявания и задълбочените познания на Института в сферата на геномиката и биологията.”
Сърдечносъдовата геномика е нова и развиваща се област в кардиологията, която използва геномната информация, за да определи риска от заболяване и да идентифицира нови терапевтични  цели за разработването на лекарствени продукти. Сърдечносъдовите заболявания са причина за приблизително една трета от смъртните случаи в световен мащаб годишно. И докато голяма част от сърдечносъдовите заболявания могат да бъдат свързани с фактори, обусловени от начина на живот, като употреба на тютюневи изделия, начин на хранене и ниво на физическа активност, рисковите гени могат да повлияят върху предразположеността към сърдечносъдови заболявания, възрастта  на поява и степента на тежест.

Няма коментари:

Публикуване на коментар