Translate

понеделник, 27 април 2015 г.

Разследват зъболекар от Разлог - пломбирал протези



НЗОК, полиция и прокуратура проверяват дейността на стоматолог от Разлог след куп жалби на пациенти, в които се твърди, че д-р Румен Дупаринов редовно отчита дейност и прибира
пари, без да е извършвал никаква дейност.
Местни жители разбрали, че полагащият им се пакет за дентална помощ е изчерпан, без да са посещавали зъболекарския му кабинет.
"Д-р Дупаринов отдавна е в нашето полезрение. Всичките му нарушения са за отчетена, но неизвършена дейност. Налагали сме му различни глоби - по 1000, по 2000 лева. Най-високата му санкция е 7100 лева. Той си е позволил да "пломбира" по документи зъб на пациент от разложкото село Горно Драглище, който от 20 години е с протези Ние искахме да сезираме прокуратурата за тези му действия, но държавното обвинение се е самозерило, тъй като има жалби в полицията срещу него", коментира директорът на здравната каса в Пиринския край д-р Румен Кондев.
Нарочни писма са изпратени до всички негови пациенти. Целта е те да декларират дали са били лекувани при него през първите три месеца на тази година и да се сравнят данните им с документацията на зъболекаря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар